Vi måste ändra på skolmaten


Fayaz Haidari
Jag tycker att skolmat måste ändras lite för det finns många elever som tycker inte om den och vissa som går ut ifrån matsalen när de är fortfarande hungriga. Skolmaten är så viktig för vi får ifrån den energi för att klara oss resten av dagen och koncentrera på lektionerna, det därför jag ville ändra på den för att alla elever ska vara nöjda och mätta.

Jag tycker att de bra att det finns flera maträtter man kan välja mellan på skolan .Exempel vegetariska,soppa ,fisk,nötkött och en annan maträtt.För då om de finns flera maträtter man kan väljer mellan då kommer alla elever tycker om skolan och känner sig hemma.

Om tilexemple maten som ska serveras är kokt potatis och köttbullar,då ska inte potatisarna vara med skal för det finns många elever som hatar det med skal och vissa tycker det nyttigt så jag tycker att vi ska ha både potatis med skal och utan skal.

Bröd och frukt ska finnas alltid i matsalen för om elever orkar inte äta eller de är mätta så kan de göra en macka och ta med sig frukt.Jag tycker att de är bra ide med frukt i matsalen och elever får tar när som helst inte bara i lunch tiden för att det är bra till deras kropp och koncentration. Om elever få tar frukt från matsalen när som helst så de kommer ännu känna sig trygga och känner sig hemma,när dom behöver någonting så går det in i köket för att äta och det bra förslag.Vissa elever vet att dom måste äta frukt varje dag men dom orkar inte bära den men när det ska finnas alltid i matsalen då ska de inte ha någon ursäkt.

Lärare och rektorn kommer inte acceptera min förslag för de har inte råd till allt det,men jag har löst allt.Jag tycker att alla elever i skolan ska betala 10 kr per vecka de inte så mycket,så om de vill ha god mat så måste de betala också och på så sätt kommer alla vara nöjda. Jag vill avsluta min insänder med att skolmaten ska ändras för många elever inte nöjde med det,men problemet att skolan har inte råd till det. Och jag har tänkt på bra förslag och det är att alla elever ska betala 10 kr per vecka och då ska finnas olika maträtter som elever kan välja och för att alla ska vara nöjda.


Fayaz Haidari


Copyright © Fayaz Haidari 2016 -


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.