Presentationer


Presentationer av olika partners
Partners inom språk, grammatik, skrivande, publicering, konst, hälsa och ideéll verksamhet. Välkommen med ditt förslag - kontakta mig!

"Kalle är mobbad"


Kalle är mobbad

Jag som skrivit boken, Eva Eriksson-Klang, Luleå, berättar här mer om boken och arbetet med densamma.

Idén till handlingen har jag haft i åratal. I byrålådan har skrivet material legat i fem-tio år. Jag blev ofta upprörd när jag läste i media om mobbning, så jag kände att jag ville försöka skriva en bok om ämnet - en skönlitterär bok som även fokuserar på en lösning. Jag förstod att jag skulle ha ett driv den dagen jag bestämde mig för att sammanställa materialet och börja skriva på allvar. Och det stämde. Jag har haft ett bra driv under hela skrivprocessen. Jag visste vad jag ville berätta, hade handlingen i stora drag.

Läs mer här - "Kalle är mobbad"

Recension i Tidningen Kulturen - "Kalle är mobbad"

Läs mer här om "Kalle är mobbad"

Beställ boken "Kalle är mobbad" här
"Jag mobbar inte!"


Lisbeth Pipping - Sluta Mobba!

Läs mer här:

Läs mer här om projektet mot mobbning: Jag mobbar inte!

Facebook: Jag mobbar inte!

Läs mer om föredraget här.

Hemsidan: Sluta mobba!

Kontakta Lisbeth Pipping
Popcornmannen Poppe


Popcornmannen Poppe

I klassrummet fanns en stor skål målad på whiteboarden. Skålen fylldes varje dag med ett eller flera popcorn i, om barnen varit gulliga mot varandra. Vid konfliktfyllda dagar suddades även popcorn ut. När skålen var fullritad med popcorn, ordnades det med härligt popcornkalas!

Så år 2003 uppfanns den lilla Popcornmannen Poppe som numera är en kär vän bland många barn, föräldrar och pedagoger. Charlotta skapade en hel popcornvärld där barnen ritar, målar, sjunger, odlar, masserar och mycket, mycket mera. I den fantasifulla Popcorndalen bor Poppe tillsammans med sina vänner. Majsan, Cornie, Poppan, Mini- Majs och många andra härliga små popcornvänner. Där lär popcornen barnen etik fast med massor av sprall, bus och fniss i hela kroppen.

Det finns fyra böcker om Popcornmannen Poppe med sagor som berättar sig in i livet. Böckerna är kreativa och öppnar upp barnens alla sinnen, vilket uppskattas mycket av barnen då de använder Poppe i sina rollspel m m.

Läs mer här.
Brinner för att skriva!


Veronika Lindh

Mitt antagna namn är Veronika Lindh och jag är en tjej på 29 år - bosatt i södra Dalarna.

Certifierad SEO content writer som brinner för att skriva.

Driver även en blogg där jag lägger störst fokus kring kvinnomisshandel - samt fotografering som är mitt största intresse.

I min blogg har jag publicerat en berättelse utifrån mina egna erfarenheter som utsatt offer till en grovt kriminell kvinnomisshandlare.

Story of me

Webbutik som jag skriver produkttexter till.
Man går inte ifrån man och barn


RoseMarie Sjöbergs bok

Majas mor är annorlunda än den kvinnobild som råder. Hon svär, berättar historier och skrattar högt, går till postlådan i strumpfötterna. Fadern är raka motsatsen och hennes fäste i tillvaron. Maja anar tidigt att något är fel i hennes familj. Halvkvädna visor, uttryck hon hör i byn gör att hon är på sin vakt. Hon flyr till gropen vid gravkullarna intill hemmet. Där finner hon en stunds ro, försöker reda ut sina tankar. Barndomen utspelar sig i Västanå, en by i norra Uppland med fabriksarbetare, skogshuggare, sjåare och några bönder. Sommartid kommer två familjer, lite finare än dem som bor i byn. Men byn är utan social rangordning. Ett uttryck Maja hört genom åren är ”Man går inte ifrån man och barn”. I mogen ålder får hon förklaringen av en äldre halvbror. Det Maja anade som barn och tonåring faller på plats. En ofärdig väv får sitt sista inslag.

RoseMarie Sjöberg bor i Västerås och har ett förflutet som lärare.
Romanen är hennes debut som skönlitterär författare.

Beställ RoseMarie Sjöbergs bok.

Se hennes blogg här - RoseMarie Sjöberg.
Bo Persson

Vad är konst?

En vis man definierade ordet "konst" såsom - "kvalité i kommunikation". Alltså något som kommunicerar med kvalité till betraktaren så att en upplevelse skapas i sinnet. Detta har inget att göra med perfektionism eller abstraktion. Vad som helst som målas på en duk kan hos någon väcka en "kvalité i kommunikation".

Mitt syfte med min konst är att skapa "ljus och glädje i betraktarens sinne"!

Jag heter Bo Persson och kallas för Bosse. Stehag är ett samhälle mitt i Skånes mest fantastiska natursköna område. I denna del av Sverige finns åsar, sjöar och underbar natur. Flyttade hit i september 08 och denna miljö fick mig att måla färgglada sommarlika målningar.
www.cancersupportshop.com

Hej!

Vill Du också vara med och locka fram ett leende mitt i eländet?

Vi är en liten, registrerad insamlingsorganisation som har ekonomisk tillsyn av Länsstyrelsen.

Vi vill stödja sjuka med alla typer av cancer, men bröstcancer prioriteras. Vi har fokuserat på ensamstående mammor (pappor) med barn hemma. Men försöker ge uppmuntran till andra med cancer också!

Det är så skönt att visa vi bryr oss. Ingen ska behöva känna sig ensam när cancern slår till. Vi bjuder på utflykter för både mamma(pappa)och barnen, bla. biobiljetter mm. Läs gärna mer på webbsidan!

CSS har börjat sälja lite smått i shopen. Vi står också bakom våra rosabord under oktobermånaden. Kontakta oss gärna om du vill ha mer information!

Kanske just Du vill stödja oss med konstruktiva råd, förslag eller praktisk hjälp? Kanske är du teknisk av dig, med kontrollerbara referenser, och kan därför hjälpa oss uppdatera vår lilla webshop ca 4 ggr om året när varor tar slut och nya varor kommer till?

Kanske vill du skänka en slant eller köpa en liten pryl till dig själv eller till dina nära och kära?

Vi är tacksamma om du vill skicka detta meddelande till alla i din adressbok så flera drabbade får hjälp!

Du ska veta du är varmt välkommen och Tack för ditt stöd!

www.cancersupportshop.com
[email protected]
Litteraturhistoria


Litteraturhistorien.se heter ett nystartat projekt som är tänkt att omfamna det stora ämnesområde som går under namnet Litteraturhistorien. Nedslag kommer göras från antikens dagar till nutid och förhoppningsvis kommer det även finnas möjlighet att bredda innehållet bortom västvärlden. Eftersom sidan är på svenska kommer extra fokus läggas på den svenska litteraturhistorien och ofrånkomligt kommer därefter de traditionellt stora länderna som Frankrike, Storbritannien, Ryssland och USA ges mycket utrymme.

Litteraturhistoria
Prefix


Prefix eller förstavelser som det också kallas brukar utgöra den första delen utav ett ord. Genom att känna till prefixets betydelse kan du ibland också lista ut något om ordens innebörd. På Prefix.nu kan du lära dig en massa prefix och även suffix.

Prefix.nuTomtar på loftet

Saknar Du Ord? Ord Till Salu!

Jag skriver på beställning.

Personliga: Dikter & hyllningstal, för bröllop, dop, student, examen, födelsedag, konfirmation, Mors dag och andra högtidsdagar, samt Jul och Påsk.

Sagor med önskat innehåll om något speciellt. Tex. med barnet som hjälte i ett särskilt sagoland.

Berättelser med önskat innehåll t.ex. en levnadsberättelse.

Nästan vad som helst som kan skrivas!

Antingen skickar jag A4 kvalitetspapper utgåvor, eller per e-post.

Bild eller foto kan också infogas i texten, på t.ex. barnet i sagan eller personen som får dikten.

Tomtar Från Loftet är söta små tomte och sagofigurer som säljs tillsammans med en minisaga- denna berättar lite om figuren.

Reklam: med presentationer, som sponsor eller supporter på den populära hemsidan når du omkring 100 läsare var dag.

Reportage: personliga reportage om trevliga händelser, ofta i Sjöbo med omnejd!

Se vår hemsida här.

Artikel i Ystad Allehanda om Tomtar På Loftet här.
Här är mitt liv

Kvinna, morgontrött, älskar mina barn o mina vänner, sol o värme, resor, teater, bio o mycket annat. Skriver om kost, miljö, samhälle, barn och särskilt yngste sonen som behandlas för sin så kallade ADHD. Se hennes blogg här.
Nu är det sommar igen

Ladda ner sommarlåten gratis på www.fredriko.se. Bränn på skiva och ge ut till släkt & vänner eller sprid på andra sätt. Inte i kommersiellt bruk, ni får inte sälja den vidare... Kommer ladda upp fler låtar för gratis nedladdning. Skriver & komponerar allt själv. Hoppas ni gillar min musik!
Mvh / Fredrik Olofsson 33 år
Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.