Popcornmannen Poppe


ett omtänksamt popcorn som bryr sig om andra!
Charlotta Lagerberg-Thunes

Charlotta Lagerberg-Thunes

  – Hoppas Ni finner stor glädje att läsa mina böcker tillsammans med Era fina barn. Och om barnens ögon glittrar till blir jag hjärtans glad! När jag har läst mina sagor för barnen kommer ofta härliga tankeställare från barnen och då glittrar mina ögon. Ibland kommer dem mitt i och ibland efteråt, vilken fantastisk inspirationskälla det är! säger Charlotta.

  – Utan våra känslor vet vi inte vilka vi är, säger författaren & illustratören Charlotta Lagerberg-Thunes.

Charlotta Lagerberg-Thunes är utbildad beteendevetare. Hon har studerat bland annat Pedagogiskt ledarskap, Pedagogik, Psykologi, Sociologi och Hälsopsykologi/Beteende medicin.

Tidigare har Charlotta arbetat både som pedagog, coachat ungdomar och vuxna till arbete och som frilansskribent. Charlotta har medverkat vid flera skrivkurser hos bl a ABF och Folkuniversitetets regi samt studerat Kreativt skrivande vid Växjö Universitet. Hon har skrivit krönikor för bland annat Barnsidan.se, Dagens skola.se, tidningen Barn i stan och Wellnessguiden om välbefinnande m fl.

Tidigare när hon arbetade inom förskolan och grundskolan var hon en av dem som var med och drev mobbingteamet och elevrådet framåt. Hon har även arbetat en hel del med barn med olika slags funktionshinder som t ex barn med tal- och skrivsvårigheter, ADHD, ADD, Asperger syndrom, autism, Downs syndrom, dyslexi, Tourettes syndrom eller barn med alkoholrelaterade skador och som stödpedagog för särskilda barn inom grundskolan och förskolan.

Charlotta har också arbetat ideellt som jourare för hjälporganisationen BRIS (Barnens rätt i samhället), där fick hon möjlighet att ta del av utbildning kring samtalsmetodik, barnkonventionen och grund- och fortsättningsutbildning till BRIS-jourare samt andra viktiga kurser. Charlotta har också medverkat kring ett antal mässor för BRIS räkning, där hon har gett information om BRIS betydelsefulla arbete. För henne känns alltid barnperspektivet aktuellt och angeläget.

Lekfull etik

När Charlotta arbetade som pedagog undervisade hon bland annat i ämnet etik. Bland hyllorna fann hon en del svartvitt material som kändes knastertorrt, tråkigt och stundtals moraliserande.

Hur entusiasmerar man små barn att lära sig om etik och EQ? Man gör det lustfyllt, lekfullt, roligt och inspirerande och väver samman inlärningen med roliga moment som bakning, odling eller sång, tänkte Charlotta.


Popcornmannen Poppe

Så uppfanns popcornvärlden

I klassrummet fanns en stor skål målad på whiteboarden. Skålen fylldes varje dag med ett eller flera popcorn i, om barnen varit gulliga mot varandra. Vid konfliktfyllda dagar suddades även popcorn ut. När skålen var fullritad med popcorn, ordnades det med härligt popcornkalas!

Så år 2003 uppfanns den lilla Popcornmannen Poppe som numera är en kär vän bland många barn, föräldrar och pedagoger. Charlotta skapade en hel popcornvärld där barnen ritar, målar, sjunger, odlar, masserar och mycket, mycket mera. I den fantasifulla Popcorndalen bor Poppe tillsammans med sina vänner. Majsan, Cornie, Poppan, Mini- Majs och många andra härliga små popcornvänner. Där lär popcornen barnen etik fast med massor av sprall, bus och fniss i hela kroppen.

Det finns fyra böcker om Popcornmannen Poppe med sagor som berättar sig in i livet. Böckerna är kreativa och öppnar upp barnens alla sinnen, vilket uppskattas mycket av barnen då de använder Poppe i sina rollspel m m.

EQ har blivit ett allt naturligare inslag på skolor och en del av pedagogiken idag. Poppe fungerar mycket väl som ett pedagogiskt redskap men också utmärkt för barn och föräldrar i hemmet, där man på ett skönt sätt kan diskutera livets olika teman ur en unik barnbok som poppar!

Popcornmannen Poppe på Facebook

Läs gärna senaste pressklippet

Se hemsidan här om Popcornsmannen Poppe.


Charlotta Lagerberg-Thunes

Charlotta Lagerberg-Thunes


Copyright © 2012 Charlotta Lagerberg-Thunes


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.