Senaste nytt!


Senaste nytt på grammatikprojektet.
european-commission-flag

"Hej Peter! Jag vill bara sända världens största TACK för din välfyllda sida. Jag har precis börjat universitetet och fick snabbt en tentamen på halsen i svensk grammatik. - Något som jag knappt har undervisats i under grundskola och gymnasie. En stor klump av okunskap och panik har minskat tack vare all info jag har funnit här. Ännu har jag inte gjort tentan men oavsett resultat så har jag lärt mig otroligt mycket av dig. Tack. J"Peter U Larsson

Hej!

Ni är alltid välkomna att skriva till mig.

Jag är mycket intresserad av era synpunkter och åsikter.

Välkommen med beröm, lovord, kritik, råd eller synpunkter!

Kontakta mig här!

Se tidigare "Senaste nytt"

Lovord från läsarna

Kontakter med läsarna
Vill än en gång tacka för att du publicerat dikten; en vän på Gran Canaria. Har ännu ett par dikter som jag tycker om och hoppas att också du gör det. Skulle så gärna vilja få dem publicerade på din sida. Hoppas att det går bra om jag skickar dem så här. De har bilder med sig om det går bra. Har varit inne på några av dina länkar. Det är ett viktigt arbete du gör i processen för en bättre värld. Verkligen underbart att se ditt engagemang för människorna och jorden, går rakt in i hjärtat. Må gott!

Läsarnas bidrag:

Dikter

Artiklar & betraktelser

Noveller

Se även dessa böcker som läsarna har lagt upp.


Se här! Skribenter med en egen presentation: Ala Ahmad, Ola Bryngelsson, Mona Cui, Gun Kihl, Jan-Erik Johansson, Kamilla Kirch, Ronny Lagerwall, Valdor Magnusson, Toivo Molin, Anneli Nyrén, Zuzu Rabi, Ingvar Sjölund, Ingbritt Wik, Marlene Zilberstein.


- - - Senaste nytt! - - -


2016-01-01

Gott nytt år till alla kära läsare och skribenter!

Önskar er alla det bästa för år 2016! :)

Varmt välkmomna att publicera er på dessa sidor!


2015-02-11

Sidorna om svensk grammatik slår nya rekord!

Glädjande nog så ökar antalet besökare till dessa sidor och lovorden strömmar in! Många tusen går in på dessa sidor varje dag!


2014-11-30

Ordklasserna förenklade och illustrerade!

En mamma har gjort ett fint jobb och illustrerat ordklasserna Ordklasserna illustrerade. Stort tack till henne! :)


2014-08-26

En ny fin skribent!

Sommaren har passerat och nu nalkas hösten. Se dessa fina dikter från Ala Ahmad! Ala Ahmad


2014-06-26

Trevlig sommar!

Underbara betraktelser, noveller och dikter från Toivo Molin!

Toivo Molin, författare.


2014-05-31

Boken "Kalle är mobbad"

Författarinnan Eva Ericsson Klang har skrivit en viktig bok om mobbning och dess konsekvenser men lägger också fram en lösning.

Läs mer här - "Kalle är mobbad"

Recension i Tidningen Kulturen - "Kalle är mobbad"

Läs mer här om "Kalle är mobbad"

Beställ boken "Kalle är mobbad" här


2014-02-08

Jul och nyår har passerat med stormsteg!
Nu är vi redan en bra bit in på 2014.

Jag gläds åt att så många lärare och skolor använder sidorna!

Hej Peter! Mitt namn är Anna och jag jobbar som lärare i svenska och engelska på X vuxengymnasium i Stockholm. Jag hittade din sida och tycker att den informativ och pedagogiskt upplagd. Jag tänkte därför fråga om jag kan få tillåtelse att länka till din sida från en sida som jag använder för att rekommendera elever om användbara sidor på nätet när det gäller just utveckling av språket. Med förhoppning om ett positivt svar! :) Vänligen, Anna.

Ännu en fantastisk skribent hälsas välkommen!

Toivo Molin - se hans fina dikter och noveller här!


2013-12-19

Ännu en skribent hälsas välkommen!

Ingbritt Wik - se hennes fina texter här!


2013-12-17

Nu är det snart jul igen!

Tusen tack för alla era fina lovord!

"De har fått träna enl övn på vissa av dina sidor och det går mycket bra! Jag rekom-menderar eleverna att använda sidorna för träning under hela sin skolgång. Gud välsigne dig för ditt arbete här på nätet som ger oss lärare och elever så mycken hjälp! Mvh /Siv"

"Hej Peter, Tack så mycket för att vi får använda ditt material. Eleverna kommer lära sig mycket i väl avvägda portioner och med hjälp av bra övningar."

"Tack för hjälpen. det gjorde Du bra jag läser varje dag på din hemsidan. Mvh Adam"

"Hej! Jag undervisar svenska i Finland vid Keuda yrkesinstitut och jag skulle gärna referera (linka) till dina sidor. Mina studeranden studerar till fritidspedagoger, närvårdare, frisörer och kosmetologer. Det känns viktigt för mig att ge mina studenter mångsidig undervisning och därför linkar jag gärna till webb-material. Mina studenter lever ju på nätet, så det är naturligt att de använder referensmaterial på nätet. Tackar för dina fina sidor."

"Hej! Jag är en kille som håller på svenska språket. När jag hade läste din hemsida tänkte jag att säga TACK SÅ MYCKET. Jag lärde mig mycket om svensk grammatik och ordklass, så ni är indirekta lärare för mig. Ni har hjälpt mig att utvecklas och bli bättre elev. Nu kan jag prata svenska och kommunicera med vem som helst. Tack så mycket."

"Hej Peter! Jag är väldigt stolt och glad över att bli publicerad och är imponerad över Ditt engagemang och intresse. Nu har Jag planer på flera texter som Jag kommer att skicka till Dej och ser fram emot ett fortsatt samarbete. Ha det bra och njut av den återstående sommaren!"


2013-10-28

Nytt samarbete!

Vi har nu inlett ett samarbete med dessa hemsidor som handlar om prefix och litteraturhistora. Välkommen att besöka dessa sidor!

Litteraturhistoria

Prefix


2013-10-20

Underbart fina lovord från en läsare!

Fantastisk sida! Underbart initiativ och imponerande att du lagt ner allt arbete på detta. Din sida hjälpte mig till ett MVG på ett prov på ordklasserna för ett år sedan. (Och sedan MVG som slutbetyg.) Nu är det länge sedan, men jag sa till mig själv att jag skulle skriva och tacka dig! så TACK :)


2013-10-04

Svenska idiom du kan använda!

Denna hemsida har på en kort tid blivit en succé och nått första platsen på Google! Speciellt det rika bildmaterialet uppskattas av många.

Svenska idiom du kan använda

Lärarförbundet uppmärksammar idiom.nu!


2013-08-28

Artiklar om kvinnovåld!

"Kvinnomisshandel - då och nu" Veronika Lindh

Hur kan vi komma tillrätta med kvinnovåldet? Veronika Lindh


2013-06-04

Underbart och fint lovord från en lärarinna!

Hej! Tack för svar! Skönt att veta att jag tänkte rätt. :) Jo, jag tycker sidorna är jättebra, dock hittade jag inte det här svaret riktigt. :) Min 7:a har blivit jätteduktiga i grammatik och mer avslappnade när de ser att det inte är så svårt och att de faktiskt kan mycket när de får rätt övning och hjälp. De har fått träna enl övn på vissa av dina sidor och det går mycket bra! Jag rekommenderar eleverna att använda sidorna för träning under hela sin skolgång. Gud välsigne dig för ditt arbete här på nätet som ger oss lärare och elever så mycken hjälp! Mvh /Siv


2013-04-28

Fantastiskt fin novell!

"Beslutet" Ingvar Hedengård


2013-04-11

Ny hemsida sjösatt! Svenska Idiom.

Svenska idiom


2013-03-24

Glädjande att dessa grammatiska sidor används av många lärare!

"Hej! Mitt namn är Frida och jag arbetar som lärare. Just nu undervisar jag elever som går yrkesintroduktionsprogramet Handel. De elever jag undervisar har varierande bakgrunder och befinner sig på mycket varierande språknivåer. Gemensamt för de allra flesta är att de har kunskapsluckor från grundskolan och saknar därför förutsättningar för att förstå grunderna i det svenska språket. Jag undervisar även elever som inte har svenska som modersmål.

Just nu planerar jag tillsammans med en kollega att försöka ge dessa elever en gedigen grund i svenska språket att stå på och därefter bygga vidare på. Jag hittade din sida och tittade igenom ditt material. Materialet är tydligt, enkelt, grundläggande och kan varieras till olika undervisningsnivåer och därmed individanpassas till elever med olika bakgrunder och utgångspunkter. Men alla elever får även möjligheten att utgå ifrån samma material vilket bidrar till att eleverna kan känna en samhörighet och även få möjlighet att samarbeta och få undervisning i grupp.

Jag frågar därför om jag kan få tillåtelse att använda materialet på denna sida i undervisningen. Antalet elever är 15 stycken och går på en kommunal gymnasieskola i Jönköping. Med vänlig hälsning Frida"


2013-03-16

Underbara fina noveller!

Skrivna av Ingvar Hedengård

Äpplen och päron

Tora


2013-01-10

Läsarbrev!

Hej Peter! Jag vill passa på och tacka dig för rådgivningen för att jag förbättra min Svenska .Jag har lärt mig Svenska alfabetet utan till ,jag har läst en lättläst bok. Jag försätter och mitt mål är att jag blir bra på skriva och prata rätt på Svenska.Se tidigare "Senaste nytt"


Peter U Larsson

Hälsningar,
Peter
www.peterularsson.se


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.