Ola Bryngelsson


Se hans fina skrivande här!
Ola Bryngelsson


Hej!

Mitt namn är Ola. När jag var liten hette jag Kent-Ola. Det var för långt. När jag blev tonåring bytte jag till Ola.

Jag är född och uppväxt i Göteborg. Familjen hade alltid båt. Min Pappa är född på Rörö i Göteborgs norra skärgård. Min Mammas släkt kommer från Bokenäs i Bohuslän. Mormor hade en stuga i Floda.

Varje sommar var vi ute med båten. Pappa och jag sjösatte tidigt på våren. Vi var ute före alla andra. Först var vi ute i södra skärgården. Vi kallade det "våra" öar. Sedan hälsade vi på faster Judit på Rörö. Vi åkte sedan till farbror Axel på Gillholmen. Vi gick alltid norr ut i Bohuslän i juli. I augusti var vi i Floda och plockade bär och svamp.

Vi bodde i Bräcke på Hisingen. Jag började gymnasiet på Lundby Gymnasium. Det var sextiotal med flower power och radikal politik. Jag lämnade teknisk linje, och började på en ny skola. Det var Experimentgymnasiet. En skola som var femtio år före sin tid.

Jag gjorde vapenfri tjänst, och satt i fängelse en månad för vapenvägran. Jag blev sångare i ett rockband. Gifte mig och fick två barn.

När jag gick på högstadiet i grundskolan sade en lärare som själv var författare att jag borde välja samma bana. Jag tänkte inte mer på det. Nu är jag gammal.

Min fru är död. Mina två barn är utflugna. Jag har mycket tid att tänka. Jag har börjat skriva noveller. Det har redan blivit många. Jag har gjort en bok med Minnestexter. Nu skriver jag om "Katten Jam och Tom". Jag har också skrivit många fria noveller. Huvudpersonen där är "jag" eller "Tom". Katten Jam-texterna är vuxentexter i sagoformat. Psykologiskt är det nog inre dialoger. Jam och Tom är antagligen två sidor i samma person. Jam föddes av sig själv i en av mina texter.

Jag skriver inte för någon viss publik, eller med något särskilt syfte. Jag skriver för att det är roligt. Öckerö publicerar nu mina Minnestexter. GP var min första publikation. Det var roligt. Roligt är också att vara med på Peters ordklasser.

Det var något om mig.

Vänliga hälsningar!

Ola

Läs mer på Olas blogg.

Minnestexter


Drömmar om förfäder

"Drömmar om förfäder"


Noveller


"Linnet"


"Film"


"Ön"


"Utsikt"


"Fotboll"


"Bredvid"


"Upprörd"


"Stockholm"


"Syster"


"Gustav"


"Producent"


"Vapenvägran"


"Moped"


Böcker


Se Olas böcker på Solentro här:

Drömmar kring Minnen I.

Drömmar kring Minnen II.

Katten Jam och Tom drömmer A.


Läs mer på Olas blogg.


Copyright © Ola Bryngelsson 2014 -


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.