Apornas hemlighet


Lilian Hassoun 9 år
Det var en dag när en flicka var ute med sin kompis. Flickan hette Lilian och kompisen heter Alessia .Det började med att de var ute i en djungel och kollade på alla sorts apor. Lilian kände en personal som heter Lackie.

Lackie frågade : "Om ni vill så kan ni få en apa. Inte vilken apa som helst utan en apa som kan tala . Vill ni ha den?"

- Ja vi vill ha den.

- Bra, sa Lackie.

De gick hem med apan. De gick till dess hemliga och osynliga träkoja. De tog upp apan och döpte henne till Lollomuffin. De tog hand om henne så bra att de inte märkte att klockan var 10 så Lilian och Alessia fick bädda ner Lollomuffin och sen gå och lägga sig.

Nästa dag så märkte Lilian att Lollomuffin började bete sig konstigt på något sätt. Då frågade Lilian: "Mår du bra eller?" Lollomuffin nickade snabbt på huvudet.

- Okej, sa Lilian. Gå och lägg dig nu.

- Ja, det ska jag göra.

- Alessia, tycker inte du att Lollomuffin beter sig konstigt frågade Lilian.

- Nja, jo lite eller vet inte mycket kanske jo kanske alltså.

- Men svara då för sjuttsinge.

- Okej, okej jag tycker att hon beter sig ganska konstigt. Vi går till Lackie och frågar om det är något fel med henne.

De gick till Lackie och frågade om det var något fel med.

- Jag tycker det för hon bet mig i näsan precis, sa Lackie.

- Men på allvar.

- Okej jag vet inte det än så länge, så då ska jag hålla ett öga på den lilla rackaren.

På natten när Lackie skulle hålla koll på Lollomuffin såg Lackie att Lollomuffin smet bort bakom ett träd och sa: "Godis godis är vår mat är vårt hjärta i vårt träd gillar vi hjärtat gillar den oss godis godis är gott". Då öppnades trädet och sa: "Välkommen Lollomuffin". Och Lollomuffin svarade: "Tack så mycket herr träd."

Sen efter ett litet tag så steg Lollomuffin in i trädet och syntes inte till mer. Lackie fick klättra ner från trä kojan och gå till trädet som Lollomuffin gick till innan Lackie var tvungen att sjunga den magiska visan som Lollomuffin sjöng innan: "Godis godis är vår mat är vårt hjärta i vårt träd gillar vi hjärtat gillar den oss godis godis är gott". Då öppnades trädet och sa: "Välkommen främling".

- Tack träd, sa Lackie.

Sen efter ett tag steg Lackie in i trädet. När hon hade gott in så fick hon gå i en lång gång. Sen hade Lackie gått hela vägen i från gången och så såg hon en värld gjord av godis och de som bor där är Apor inte människor.

Lackie sprang genom gången ut genom trädet ock upp till trä kojan och in till Lilian och Alessia och börja skaka på de när de sov. Lilian vaknade snabbt och Alessia vaknade efter en minut eller något sånt och de sa samtidigt: "Vem vad varför vad händer nu då?"

Lackie började babbla om allt, hon sa: "Lollomuffin och en massa apor har en magisk visa på ett träd; visan går så här - godis godis är vår mat är vårt hjärta i vårt träd gillar vi hjärtat gillar den oss godis godis är gott. Och när man sjunger den så öppnas ett träd, och inuti trädet så finns det en gång och efter gången finns det en värld av godis och det är apornas värld."

- Är det det som Lollomuffin håller på med hela dagarna när vi bråkar om vem som ska ha nallen och det är därför som hon inte syns till ibland, sa Lilian och Alessia.

- Ja, svarade Lackie.

- Nu måste jag gå hem, sa Lackie.

- Nej!!!!! Du kan inte gå hem mitt i detta konstiga mysteriet eller vad man nu ska kalla det. Vet ni vad jag tycker att vi ska göra? Lyssna nu! Vi gör så här - vi sjunger den magiska visan tillsammans och sen går vi in i trädet sen så när vi är framme till godis landet så letar vi upp Lollomuffin och tar hem henne till kojan och tar reda på varför hon inte sagt något till oss, sa Lilian till Lackie och Alessia.

- Snälla tro mig detta kommer att gå bra.

- Okej Lilian om du säger det så är det sant kom vi går till godislandet, sa Lackie.

De klättrade ner från träkojan och går rakt fram till det trädet som Lollomuffin gick bakom innan och då var inte trädet där. Alla funderade och då kom Lilian på att de kunde göra så här: Att om man kallar på trädet eller säger den magiska visan så kanske trädet kommer fram.

Lackie: "Så vi går till trädet och säger den magiska visan och sen ser vi vad som händer?"

- Precis!! sa Lilian.

- Men om det inte funkar? frågade Alessia.

- Då får vi tänka ut något annat som kan funka. Kom vi måste gå vi hinner inte att babbla färdigt allt detta för vi har inte hela dagen på oss kom igen tjejer!! skrek Alessia.

När de gick ner för träkojan ännu en gång så sjöng de visan: "Godis godis är vår mat är vårt hjärta i vårt träd gillar vi hjärtat gillar den oss godis godis är gott". Då kom trädet fram och trädens dörr öppnades. Lackie, Alessia och Lilian steg in i trädet och då svimmade Lilian och Alessia, men inte Lackie för hon har redan sett detta.

När Lilian och Alessia vaknade från svimmningen så gick de längre och längre in i den magiska godis världen. Och tillslut så såg Alessia Lollomuffin och sprang ifrån Lilian och Lackie, fram till Lollomuffin och tog henne i famnen och sprang tillbaka till de andra. Alla börja fråga Lollomuffin varför hon inte sagt till de och istället hållt det hemligt och inte berättat för någon.

Lollomuffin: "För att när Lackie sa att ni skulle få mig då så tänkte jag att det är min enda chans att kunna fly".

- Så du trivdes inte på djurhemmet, frågade Lackie.

Lollomuffin: "Jo, nja, men jag menar inte så men apor ska vara ute i naturen faktist".

- Nu har vi inte tid att bråka, men Lollomuffin har jag förstått dig rätt att du vill bo ute i naturen själv, eller? frågade Lilian.

- Nej, men jag bor med er bara på ett villkor att ni gör ett litet rum som är som en djungel till mig alltså av godis sa Lollomuffin.

- Jag tycker det för då kan vi fixa om hela träkojan och måla om den och sånt, sa Lilian.

- Jag tycker också det, sa Alessia och Lackie samtidigt.

Nästa dag så började de att riva ner träkojan och sen rita en ritning och efter det började de att bygga träkojan. Efter några veckor så blev de färdiga med allt förutom målningen. Lilian fick måla mönster; Alessia och Lackie fick måla bakgrunden. Efter några timmar blev de färdiga.

- Nu ska vi bara hjälpa Lollomuffin med hennes djungel-rum.

De gick till trädet som för en till godislandet och sjöng visan: "Godis godis är vår mat är vårt hjärta i vårt träd gillar vi hjärtat gillar den oss godis godis är gott". Trädet öppnades och Alessia Lollomuffiin Lackie och Lilian steg in i trädet. När de var framme i godislandet så tog de päronstångar lingonstångar och lakritsstångar som ska bli som några sorts grenar som Lollomuffin ska kunna klättra i och hänga sig i. Och sen så tog de lite choklad- jord till rummet och gick tillbaka hem till trä kojan för att fixa Lollomuffins rum.

Nästa dag så var de färdiga med allt och trä kojan var så stor och lång att den behövde två träd för att kunna stå. Det ena trädet var ett vanligt fast det andra var godisträdet så när de gick längst till vänster i kojan så säger man visan och då öppnas ett litet hål i golvet och man ska åka ner för en ruschikana ner till godislandet. Alla i trä kojan trivdes och hade det bra i alla sina dagar.

Slut.


Lilian Hassoun 9 år


Copyright © 2012- Lilian Hassoun 9 år


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.