Medelålders Bamse skippar honungen


Inger Kristina Sandberg
Bamse - världens starkaste björn genom tiderna har uppnått medelåldern och fått både diabetes, karies och en förskräcklig övervikt av alla honung som han har stoppat i sig. Men något måste han ta för att vara stark och han har köpt sig en ny Smartphone och med den kan han beställa EPO på internet , Så mycket enklare att ta en tablett när han snabbt behöver sin styrka.

Bamses Farmor som bor i det gamla huset på Höga Berget orkar inte längre röra och koka honungen. Hon har fått en artros i axeln av allt rörande och ved orkar hon inte heller hugga längre. Och röksignaler kan hon inte skicka . Tur att hon har fått huset handikappanpassat med hiss och solceller. Hon har öppnat en cateringfirma och lagar mat och hennes honungskakor är kända vida omkring.

Lille Skutt levererar farmors mat med sin kaninbana. Det går fort att skicka maten nerför Berget. Lille Skutt har grönsaksleverans från grönsaksbutiken på måndagarna. Då kommer sallad och morötter med kaninbanan.

Farmor har låtit bygga ut stugan med ROT-avdrag och gjort en inglasning och ett bubbelbadkar. Hon har centraldammsugare förstås. barnbarnsbarnen sköter städningen med hjälp av RUT-avdraget Städningen avslutas med att alla badar i det stora bubbelbadkaret.

Bamse får hugga ved ibland när förskoleklasser kommer på besök. Han måste få använda sina muskler ibland. Då bjuds barnen på honungskakor på den inglasade altanen.


Inger Kristina Sandberg


Copyright © Inger Kristina Sandberg 2014 -


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.