En bästavän


Selma
Hon stod dig så nära, hon var din bästa vän. Hon visste dina brister, men även dina fina sidor, och respekterade det. Hon älskade dig mer och mer för varje dag. Eftersom hon visste, att du skulle göra allt för henne, och finnas där. Hon var säkrast med dig. Med alla sina tankar, trygga. Du höll reda på dig själv. Men du höll reda på henne också, för att inte hennes väg skulle leda åt fel håll. Hon litade på dig mer än någon annan. Denna relation som var så intensiv och extremt vacker, men farlig på samma gång.

Tänk om ett litet misstag, bara en dag sådär utan att man visste vad skulle komma, inträffade när man minst anade det? Allt om dig kan hon nu använda emot dig. Desto starkare hat, desto större hemligheter kunde hon avslöja. Sådant som kunde förstöra ditt liv. Något väsentligt som ett simpelt misstag kunde skapa sådant kaos. Människor omkring dig skulle se ner på dig för de dåliga misstagen du gjort. De hade inte märkt det fina om dig. Den fina personligheten, din gulliga humor, ditt vackra Jag. De hade sett dig som en dålig person. Oskyldig som du egentligen är får du sota för ditt misstag.

Hon är inte densamma som förut, inte du heller. Ni lever era liv i varsin bubbla som förut var en. Hon var din andra halva, en syster, och ack så underbar. Men kan du verkligen fortfarande tänka så om henne? Hade inte hon ställt till det tillräckligt för att ett hat vuxit fram? Jo. Det är självklart. Men du vill bara inte erkänna det för dig själv och gå vidare. Det hon sagt om dig, var oförlåtligt. Det första du märkte av var blickar från andra. Du kände en äcklig känsla som en våg, som sköljde bort all glädje från din kropp. Du tänkte på det värsta du någonsin gjort. Är det sant? Vet alla dessa människor? Kan det stämma, att din enda bästavän kunde göra så mot dig? Svårt att ta in.

Stunderna som varit fina byttes ut till skit. Du vill skrika på henne, slå henne men omsorgsfullt krama henne på samma gång, som förut. Men du är maktlös. Det är på riktigt, och det blir inte ogjort. Förlåt henne inte. Var stark och självständig så ska du se att du snart kommer på fötter igen. Utan henne.

Hitta en ny, älska henne som din förra… men låt henne inte komma för nära. Det är farligt att ha en bästavän som vet allt om dig. Hon kan avslöja allt med bara några ord.


Selma


Copyright © Selma 2013


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.