Cykel


Sherko Jahani
Medan masken drog sitt huvud ut ur jorden, flög han plötsligt ! Flög?! Jo jo. Maskarna kan också flyga, om de hänger på fåglarnas näbb. Efter några minuter smälte masken i fågelsmagen. Fågeln letade efter några andra maskar men hon föll snabbt mot jorden. Självfallet gör fåglarna så, när en kula sitter i deras vinge eller kropp.

En unge kom fram och tog fåglen. Det bolmade rök ur hans gevärspipa. Men samtidigt dök en annan jägare upp som också hade ett vapen med sig där det bolmade rök ur gevärspipan. Det var en gammal man som drog sig i skägget och sade: " Ge mig fågeln. Det är jag som dödade den."

Men...

Därmed hördes ljudet av ett annat skott och sedan tog den gamla jägaren fågeln med sig och gick iväg.

Senare på kvällen var den blodiga styckade fågeln i gubbens soppa. Soppan rann nerför gubbens hals in ner hans mage och blandades med hans blod och ådror och celler. Samma kväll dog gubben också. Döden kan hända när som helst och var som helst, särskilt för åldringar. Så, nästa dag begravde hans släktingar hans kropp. En kropp fylld av blod och kött av mask och fågel!

Nu, är det maskarnas tur att äta gubbens kropp.


Sherko Jahani


Copyright © 2012 Sherko Jahani


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.