Darla och Clarine


Vilma Sätterberg
Darla satt vid katedern, på dem hårda stolen och stirrade ut mot eleverna. De var många. Nästa läskigt många. Darla tog mod till sig, och började sin presentation med ett:

   – Godmorgon, barn.

   – Godmorgon fröken.

Darla skrev upp sitt namn på tavlan. Det ilade om kritan. DARLA, stod det med stora fina bokstäver. En ganska mullig tjej som satt på andra raden sken upp och glodde mot Darla. Darla hade fått tagit hand om klass 5b om stunden. Egentligen var Darla skolsköterska, men klassens fröken var på möte, och skolsköterskan Darla skulle komma dit och prata. Hon harklade sig djupt och sa:

   – Ni behöver inte vara rädda. Jag ska bara kolla vikt, längd och din hälsa och så.

Hon sa det snällt, och hon hoppades att barnen inte skulle bli rädda. Darla kastade en blick mot sin arm. Klockan var 10. Barnen skulle på rast. Hon ropade ut att det var rast, och alla utom den mulliga flickan, som var rätt söt stannade kvar. Darla log mot henne, och kollade vilken som skulle undersökas först. Någon som hette Clarine.

   – Ursäkta, vem är Clarine? Clarine Brown? Frågade Darla.

   – Det är jag, sa den mulliga flickan.

   – Då rusar vi iväg till mitt kontor! Sa Darla, och gick ut ur klassrummet.

Clarine följde efter. Väl framme så bad Darla Clarine om att sätta sig på undersökningssängen. Clarine såg ner på sin mulliga mage. Darla kollade i sina papper. Darla tittade på Clarine och log. Hon log tillbaka.

   – Vi ska kolla vikt och form, sa Darla och kastade en blick mot Clarines mage. Kan du ta av dig tröjan och byxorna? Har du något under? frågade Darla.

Clarine tog av sig tröjan och byxorna. Hon hade en top. Darla kände på Clarines mage. Och lår och axlar. Hon bad henne att komma och ställa sig på vågen. Darla gick och satte sig vid datorn.

   – Så, vad står det? Vad väger du?

   – 49 kg. sa Clarine.

Darla gick dit och mätte henne. 143 cm. Hon var ganska kort. Darla bekymrade sig över Clarines vikt.

   – Clarine, lägg dig på sängen och klä av dig helt, sa Darla.

Clarine klädde sakta av sig trosorna, och sakta toppen också. Hon hade inte så stora bröst. Darla kom på en idé.

   – Vad tycker du om din kropp? Frågade Darla.

   – Jag är tjock. Sa Clarine. Jag känner mig osäker som naken, sa hon sen.

Darla funderade ett tag.

   – Du behöver inte oroa dig. Jag har också varit liten.

   – Tack så mycket att jag fick prata med dig, jag kommer tillbaka imorgon så kan vi prata om träning och så! sa Clarine och gick.

Darla var nöjd över att hon hade övertalat Clarine att hon var fin och inte tjock. Fast innerst inne så tyckte hon att Clarine var lite mullig, och hade jättesöta bröst. Hon vill ha henne hos sig. Igen. Imorgon tar jag hem henne till mig, tänkte Darla.

Nästa dag kom Clarine. Med massor av frågor.

   – Hur såg du ut när du var liten?

   – Hade du lugg?

   – Hade du mens?

   – Hur använder man en tampong?

   – Stopp, stopp, stopp! Vi kan gå hem till mig istället! Sa Darla, så bar det av hem mot Darla.

Darla bodde i en lägenhet. Hon hade en stor säng och en liten soffa. Köket var rätt litet också. Clarine frågade om hon skulle ta av sig igen, och Darla svarade, att det behövde hon inte, men att hon fick. Darla förklarade att det blir lättade att undersöka, men att hon inte måste. Clarines kläder flög åt alla håll. Hon hade inte problem att vara naken inför Darla. Nu skulle Darla svara på alla frågor.

   – Jag såg ut såhär när jag var liten, sa Darla och visade en bild på henne när hon var lika gammal som Clarine. Darla var naken på bilden. Hennes mamma hade tagit den i omklädningsrummet. Clarine ville ha mer svar.

   – Ja, jag hade lugg, och ja, jag hade mens.

   – Okej, men tampong då? Sa Clarine.

Clarine var hos Darla ofta. De hade helt enkelt mysigt tillsammans. En dag så kom Clarine in i form och in i puberteten. Hon fick lära sig att använda tampong, och massor av mer. Darla växte upp och fick ett barn när hon blev 31, och Clarine nästan bodde hos Darla. Clarine var bara 20, och Darla var 33 år, så flyttade de ihop.


Vilma Sätterberg


Copyright ©Vilma Sätterberg 2014


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.