Min dotters okända sjukdom


Halez Al Kassab
Hej! Ska berätta om min dotter, som är född med en okänd sjukdom. Hittills har varken läkarna i Sverige eller i Irak kunnat diagnostisera min dotters okända sjukdom. Ett av mina barn föddes alltså med någon okänd sjukdom. En på miljonen kan födas med en sådan sjukdom.Tänk vilken otur att min dotter var den enda av en miljon som fick sjukdomen!

Tre av mina barn dog. Två vid 3 års ålder och en vid 2 års ålder på grund av en okänd sjukdom. Fast det värsta var alltså när de närmade sig tre års ålder! Det blev det stopp på deras lever och de blödde från magsäcken genom näsan och munnen. Blödningarna varade i nästan en vecka och sedan avled de den åttonde dagen. Tänk att jag såg tre av det dyraste som man har i världen lida och få svårigheter inför mina ögon! Tänk vilken upplevelse! Enbart Gud vet hur det kändes. Det kändes som en eld inom mig och som brinnande organ i bröstet. Faktiskt kan jag inte riktigt beskriva hur det kändes då . Hittills gråter jag när de där tankarna och bilderna dyker upp eller snurrar runt i huvudet!

Fast min dotter, som jag berättade om i början, har mildare symptom av den okända sjukdomen! Vanligen är alltså min dotter helt normal och ser ut som en frisk människa. Men så fort hon får något virus eller bakterier, börjar levern fungera långsammare och det blir obalans på blodvärdena. Då blir min dotters situation livshotande och hon måste komma till sjukhuset inom 30 minuter, annars hon kommer att dö.

I 16 år kämpade jag och hennes pappa med henne både i den irakiska vården och den svenska vården.När vi kom till Sverige var hon 9 år och den bästa vården fick hon via Huddinge sjukhus, som behandlade och hjälpte min dotter i nästan sex år. Tre gånger under de sex åren höll min dotter på att dö. Men den fantastiska vården av änglarna, jag menar personalen på barnmottagningen i både plan 7 och 8 på Huddinge sjukhus, räddade min dotters liv. Inga ord i hela världen kan jag hitta för att tacka alla som räddade min dotters liv!!

Efter sex års behandling bedömde läkarna att operera bort hennes halsmandlar. Sedan dess har hon inte mått dåligt eller blivit inlagd på sjukhuset som tidigare under alla år av hennes liv. Just nu är hon 25 år och jobbar som undersköterska. Hon gillar att hjälpa sjuka som behöver hjälp. Precis på samma sätt som hon fick då hon var sjuk! Hon är en trevlig, social, positiv, ärlig, fin, gullig och söt person, som är omtyckt av alla, hemma, i skolan och på jobbet, Ja, nästan överallt !!

Det var historian om min dotters okända sjukdom!

Jag kommer att skriva mera om barnen och livet!!


Halez Al Kassab


Copyright © 2013 Halez Al Kassab


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.