Flammande kärlek


Amanda
Kärlek. För mig är kärlek något helt underbart; just nu i alla fall. Men kärlek kan också vara hemskt. De gånger jag har varit ledsen just över kärleken, de gångerna är många. Och jag vet inte hur många gånger jag har lovat mig själv att aldrig, aldrig, aldrig bli kär igen. Och jag kan inte räkna de gånger jag har känt att hela mitt liv är hopplöst, just på grund av kärleken. Men en sak vet jag; de gångerna jag har varit så lycklig att jag nästan spricker av kärlek, är fler gånger. Därför hoppas jag att alla får uppleva fjärilarna i magen, lyckoruset genom hela kroppen och den fantastiska känslan av att älska någon. Men jag hoppas också att alla människor får uppleva känslan av att hela världen går under, just på grund av den speciella människan. Jag hoppas innerligt att alla får uppleva FLAMMANDE KÄRLEK.

För visst är det så? För att man ska få känna lycka måste man känna olycka. För att man ska få vara lyckligt kär måste man ha erfarenheten av att vara olyckligt kär.

Nu tror jag att ni förstår vad jag tycker. Om jag tycker att det är värt att vara kär, även om det gör ont ibland, eller om jag tycker att man ska hoppa över den biten av livet. Ja, det är ganska uppenbart vad jag tycker.

Min bror sa en gång: "Brudar behöver man inte ha, det tar ändå alltid slut." Även nu tror jag att ni förstår vad jag tycker om den kommentaren. Det är väl självklart, kärleken tar ju alltid slut, även om det dröjer tills döden skiljer de älskande åt. Det är samma sak med alla känslor: de tar slut. Pigg är man tills man blir trött igen. Mätt är man tills man blir hungrig igen. Lyckligt kär är man tills man blir olyckligt kär. Det är självklart att man får känna smärta ibland, man smärtan tar någon gång slut och ersätts av lycka. Och den lyckliga delen av kärleken är oövervinnelig.

Nu har jag sagt vad kärlek är för mig och vad jag tycker att kärleken är värd. Nu är det upp till er, kära läsare, att komma fram till en egen slutsats om just det här ämnet. Det kan ta lång tid, ett helt liv, tror jag. Det kanske låter som att jag har mycket erfarenhet av kärlek, men med mina ynka sexton år på jorden har jag inte upplevt allt som man kan uppleva. Min åsikt kommer nog ändras många gånger, beroende på humör. Men en åsikt kommer jag nog stå fast vid resten av mitt liv; kärleken är underbar, underbar och åter underbar!


Amanda


Copyright © 2012 Amanda


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.