Havet


Karoline Johnsen
Den unga kvinnan kollade ner i det djupa havet nedanför och andades in den friska havsluften. Havet såg så mörkt och djupt ut, nästan som om det inte fanns någon botten. men ändå så såg det så fridfullt ut. Och varje gång den unga kvinnan kollade ner i havet kände hon sig så fri och bekymmerslös. Havet har inga regler som det måste leva efter, havet är stort och kan sträcka sig vart det vill utan att någon kan sätta stopp för det. Ingen kan säga åt havet att stanna på ett ställe, för havet lever sitt egna liv i våran värld. I våran värld där allting styrs av regler, i våran värld där man inte alltid får välja sin egna väg utan att behöva tänka på vad som är rätt eller fel. I en värld där man inte alltid kan bestämma själv, i en värld där man måste leva upp till alla andras förväntningar. men havet behöver inte tänka på vet och etikett, havet behöver inte tänka på vad som är rätt eller fel. Och havet behöver varken tänka eller ordna sig efter alla andra. Havet får vara själviskt för att det är fritt. Tänk om alla kunde vara som havet. Tänk om alla kunde vara bekymmerslösa och fria, tänk om alla kunde göra precis vad dem ville utan att någon skulle stå i vägen. Tänk om livet kunde vara så lätt att leva.

För tänk hur lätt livet kunde vara för den unga kvinnan. Tänk om hon bara kunde släppa taget. Bara släppa taget någon gång i livet. Hon skulle kunna vara precis lika bekymmerslös och fri som havet. Och hon skulle aldrig behöva lyssna på någon annan, hon skulle kunna gå sin egna väg. Den unga kvinnan log för sig själv, nu skulle hon släppa, nu skulle hon...

   –Mamma!

Den unga kvinnan vred på huvudet och kollade bakåt. Men frihet och ett liv utan bekymmer har ett högt pris.

Ensamhet.


Karoline Johnsen


Copyright © Karoline Johnsen 2016 -


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.