Ingen konst!


Roland Obst
Många har ställt frågan hur jag kan skriva och hålla sig a jour med verkligheten och även finna skönheten i att arbeta!

   –Ingen konst, bara nu EU kan fixa fram en 34-timmarsdag så man kan få mer än tre timmars vila om dygnet!

En normaldag i mitt liv:

Vaknar redan 05:30 och griper genast efter John Miltons "Paradis lost" 11.000 rader blankvers, hinner bara med 25 á 30 sidor innan det är dags att rusa upp jogga 5 km, en snabb dusch och frukost då vi diskuterar Homeros Iliaden och kanske en del av Oddyséen på orimmad sexfotad vers (hexameter).

Snabbt till jobbet och hinner med veckans samlade skörd av RSK, SoU, JoU samlade verksamheter under dagen. Under snabblunchen går vi igenom Förarbetet till trafikskadelagen och rättar c:a 50-70 fel.

Sedan snabbt till en kopp kaffe på UD för att kommentera dagens samlade diplomatpost och svara alla. I bilen tillbaka hinner jag med 35 sidor av Jean de la Fontaine "Fabler" i originalupplagan på 12 band 1668, givetvis på franska.

Den svenska översättningen är undermålig, s. m. s. "kass"!

Hinner med 18 hål på banan med Per "pluntan" Göransson innan jag sticker hem med flyget.

Middag i hemmets lugna vrå med högläsning av William Makepeace Thackeray; -"The Book of Snobs”, en underbar satiriker. Hinner med hans "Vanity Fair" (Fåfängans marknad) innan det är dags att sätta sig vid datorn för att fortsätta min essay över Sven Stolpe parallellt med en ny översättning på isländska av Jane Austen:s "Pride and Predjudice" (Stolthet och Fördom).

Under kvällen visar min mobiltelefon att det är dags att bli uppladdad efter 1803 samtal. Dess kvidande gör mig sömnig och jag undrar var all tid tar vägen. Innan jag somnar hinner jag med att besvara 24 e-mail och läsa en snutt ur Georg Brandes "Hovedstömninger i det nittende Aarhudrandes Litteratur", lite rörigt tycker jag, den borde skrivas om... Det blir bara 115 sidor innan jag släcker lampan.

Jag ligger och funderar på varför jag bara får så lite tid att se på TV, nu när jag har 23 kanaler och knappast hinner med att se mer än 17 á 19 st under kvällens arbete...

Att jag skulle bli lite trött på att vara i farten avfärdar jag med bestämdhet!


Roland Obst


Copyright © Roland Obst 2016 -


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.