Mina morgnar


Lars Ek
Mina morgnar har, med ålderns rätt, förändrats. För inte så länge sedan studsade jag upp ur sängen med ett leende på läpparna, visslade falskt i badrummet, för att sedan njuta av en stor frukost.

Nu vaknar jag stillsamt. Ligger en stund och känner efter hur kroppen mår. Sträcker på benen och kniper med tårna. Om denna gymnastik inte slutar med kramp i vaderna, vrider jag på huvudet och kollar in vädret. Jag har aldrig haft energi nog att beställa persienner, så det är lätt gjort.

Beroende på utfallet, grovplanerar jag min dag. Det blir aldrig som jag tänkt, men det ger mig en känsla av, att det är jag som bestämmer.

Som vanligt ligger NT innanför dörren. Vi lägenhetsboende har det bra. Vi slipper att gå ut i regn och rusk för att hämta tidningen. Kram tidningsbudet.

Frukosten är sorgligt nedbantad. Kaffe och ostsmörgås, är vad jag förmår numera. Nåja, vi gamlingar behöver inte så mycket, matsmältningen är gammal den med.


Lars Ek


Copyright © Lars Ek 2014 -


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.