Stå emot mobbning


Emanuel Olsson
Mobbing, ja det beror på en persons svagheter att, ja jag har inte blivit mobbad, och ej heller mobbat. Men varit med de som mobbat. Det hela beror på att någon ser en svaghet hos denna person som han eller hon berättar för sina kompisar. Det går en tid och han eller hon blir påpekad detta som nu byggts upp utan veto utav de som bara hört. Vad händer sen ? Jo det läggs på att hon gör sådant som man hittar på själv och viskar vidare, vilket byggs på hela tiden utav den nya åhöraren. Istället för att fråga den personen som står inför alla hårda ord. Ja detta vet ju du om, eller. Är du inte stark nog att försvara dig emot detta så blir det hård mobbing.

Men du som råkar ut för detta måste hela tiden stå emot utan att vackla? Självklart inte det finns många som du kan anförtro till detta bekymmer men den som står mitt i detta Helvete och lider så mycket och tror att detta ordet Mobbing är för att jag gör fel. Men var inte blyg eller rädd, det beror ofta på något enkelt som en Kurator kan hjälpa dig med. Eller någon vän som du litar på. Men ge inte upp.

Jag är själv ett trafikoffer med lång väg till den jag är idag. Jag har börjat att söka något mål som jag kan göra ensam, ja jag jobbar mest ensam för att jag valde en väg att ta mig fram ensam, men det betyder inte att jag valt denna vägen för att jag ville. Nej jag har valt ett par vägar för att lära känna mig själv.

Jag började simma för att jag kunde inte gå efter den olyckan som förändrade mitt liv som bara tog, ja inte slut men det blev tvärstopp i utvecklingen och jag fick lära mig allt igen. Ja först Gå sen Simma och till sist Cykla. Fysiska åtgärder som hela tiden var ett starkt beteende och. Ja detta gjorde ju att jag orkade mer och mer och jag kände att det var ingen Rehabilitering längre. När jag stod i startfållan på Vätternrundan med min fader för att cykla 30 mil runt just Vättern. Detta skedde fem gånger vilket gav mig en silver plakett, det var kul men jag ville bara ha mer. Sen Simningen tog också ut sina meriter. Jag simmade som en krokodil dag ut och dag in för att även där visa att jag inte var utslagen fast även jag föll i tårar mången gång. Brons Silver och Guldmagistern ,ja elit magister märken i Brons och Silver prydde väggen hemma. Och för att sluts även här ett antal starter med 5 målgångar.

Men till det viktiga med mitt liv. Puh, vist var detta viktigt men bara jag ser och det kunde inte ske på något annat sätt. Nu lever jag ,kan tyvärr inte säga bor i Thailand nästan hela året. Men där har jag mött min nya identitet inom Buddismen, ja jag är buddist men har långt kvar att vandra. Ja jag har ej blivit mobbad men har fått stå ut med kritik mycket för att jag valt en annorlunda, kanske fel väg till den jag är idag. Författare fast jag är Pensioner och får därför inga bidrag, etc. Kurator eller Psykolog??


Emanuel Olsson


Copyright © Emanuel Olsson 2014


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.