Möte med nya personer att lära känna


Maja Edman
Maja Edman är publicerad på ordklasser.se


Jag heter Maja Edman. Tycker om att skriva dikter och berättelser om det som jag har upplevt. Jag tycker om att resa och lära känna nya personer. Vid 19 års ålder fick jag en diagnos Atypisk autism. Jag har haft en del föredrag om min diagnos och hur mitt liv har sett ut fram till idag. Något som jag gärna vill fortsätta med mer av.


Här kommer jag att berätta om möte med tre olika killar som jag har träffat eller fortfarande träffar. Alla dessa tre killarna har jag kommit i kontakt med på en sida som heter Badoo. Där man hittar sin framtida pojkvän eller flickvän.

Det första börjar med om en iransk kille. Jag började att prata med en iransk kille vid jul och nyår. Han hade kommit till Örkelljunga och bor på ett asylboende. Han frågade mig om jag visste om det fanns fler personer från Iran. Men det visste jag inte. Jag har haft kontakt med honom till och från. Men på senare tid sedan juli har jag haft mer kontakt med honom. Jag har börjat lära känna honom mer. Jag har även träffat honom två gånger i augusti. Han är asylsökande och hoppas på att få stanna i Sverige. Han vill lära känna mig mer. Kanske, så spirar kärleken hos mig.

Nu har jag träffat den iranska killen många fler gånger och jag är kär i honom. Jag tycker väldigt mycket om honom. Sedan vi träffades den tredje gången i september har vi kontakt med varandra varje dag. Vi säger god morgon, god dag och god natt till varandra. Jag lär ut en del svenska till honom med. Han har fått uppehållstillstånd och får lov att stanna i Sverige. Han är min pojkvän och han lärde mig att dricka vin. Vi har träffats ett antal månader nu. Jag är fortfarande väldigt kär i honom. Hans resa har börjat mot att leva ett liv här i Sverige.

Det andra börjar med om en marockansk kille. Den här marockanska killen har försökt att komma i kontakt med mig några gånger på sidan Badoo under januari och februari innan han lyckades få min uppmärksamhet som blev i mars. Jag tänkte om och varför inte träffa honom. För att lära känna honom mer. Han var matematiker, talade fyra olika språk och var på väg att lära sig svenska. Han talade arabiska, franska, tyska och engelska. Han hade konverterat från islam till att inte tro på någon gud. Jag började träffa honom en gång som skulle komma att bli många fler gånger. Först dejtade jag honom och sedan blev jag ihop med honom. Han bor även också på ett asylboende i Örkelljunga och är asylsökande. Jag bjöd honom på mina goda kakor. Han tyckte väldigt mycket om mina kakor. Hans kompisar åt mina kakor också och då gick de snabbt åt. Efter några månader, så gjorde jag slut med min marockanska kille för att han dels sa han skulle åka tillbaka till Marocko. Han gillade inte att bo på ett asylboendet och började bli rastlös. Jag kände att jag inte riktigt passade att vara ihop med honom. Trots att han var trevlig och snäll.

Det tredje börjar med om en syrisk kille. Jag började att prata med en syrisk kille i augusti och jag berättade om mig själv. Sedan berättade han om sig själv. Den här syriska killen är också asylsökande. Men hans mamma och syster bor i Sverige sedan ett par år tidigare än honom. Han kom till Sverige för ca 1 år sedan. Han bor i närheten. Han är ekonom. Han vill lära sig svenska och vill göra det snabbt också. Han har fått uppehållstillstånd. Så jag är hans svenska vän för att lära honom svenska. Jag har träffat honom en gång. Jag har inte träffat honom fler gånger. För att jag började att träffa den iranska killen mer istället.

Jag har kommit i kontakt med fler personer. En syrisk lärare har jag börjat att lära känna. Han vill ha hjälp med det svenska språket. Jag ska hjälpa honom med det så gott jag kan. Jag har träffat honom också.

Sedan jag var det en annan kille som vill ha hjälp med det svenska språket också. Det bevisar att det finns ett behov för detta. Med hjälp med att tala svenska och grammatiken. Denna killen har jag kontakt med på facebook messenger och jag har pratat med honom i telefon. Haft videosamtal också.

Jag är inte någon lärare.

Maja Edman


Copyright © Maja Edman 2017.


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.