Mr Perfekt


Caroline Slotte
Lina skulle gifta sig med Mr. Perfekt. De hade varit tillsammans i 7½ år nu och den bästa kvällen i hennes liv var det tredje disco som hon var på.

   –Tommy! Hjälp mig! Vad har jag gjort för fel och varför lämnar du mig här mitt ute i Stilla havet. –Åhh vad jag blir galen, skrek Lina efter motorbåten som snart inte syntes längre.

Min älskade pojkvän har dumpat mig mitt ute i ingenstans, och just nu så sitter jag här alldeles ensam på en öde ö och funderar varför han gjorde det som han gjorde. Efter en stund bestämde jag mig för att ta fram det enda som jag hade fått ta med mig, min favoritbok: dagboken. Fram med en ny sida och så började jag skriva om allt som hade hänt. Precis allt från första början. Det kommer att ta en stund, men vad gör det när jag har all tid i världen.

Kära dagbok!

Här ligger jag på en öde ö mitt ute i Stilla havet. Solen skiner som tur, men det luktar konstigt, nästan som rutten fisk blandat med kolaglass.

Du dagboken är den enda som jag kan lita på just nu. Alla andra har haft planer bakom min rygg och lurat mig.

Allt detta började för cirka 7½ år sedan. Jag var på väg till mitt tredje disco och hade det spännande pirret i magen. Mamma brukade alltid säga tredje gången gillt, så nu var det bara att hoppas på att hon hade rätt.

Känslan man får när man är på väg till ett disco är helt underbar, och jag kunde flirta med vem jag ville eftersom jag inte hade någon pojkvän. Helt fri, ibland är det skönt att vara singel men det kan också kännas väldigt ensamt. Nu hoppades jag på att lyckas hitta min blivande man.

Jag hade just fyllt 17 år och längtade efter att finna den stora kärleken. Det kunde kanske hända, men jag kände mig ganska ofta ful och värdelös, men det var helt otroligt för just ikväll så kände jag mig för en gångs skull faktiskt jättesnygg.

Jag kommer precis ihåg hur pirrigt det var att stiga in i discolokalen. Stämningen var fantastisk och jag såg direkt en kille med nötbrunt hår och han såg helt perfekt ut. Han var mellanlång och på nära håll så syntes det genom hans tajta tröja att han hade mycket magmuskler. Efter en stund hade jag kollat runt om det fanns några andra killar som också var lika snygga som han, men det fanns det tyvärr inte.

Jag bestämde mig för att ta första steget och gå fram och prata med honom. Det gick bättre än vad jag trodde. Vi pratade och dansade hela natten lång. Den killen som jag skriver om nu är Tommy, just han som jag skulle gifta mig med förra veckan.

Några år senare

Bröllopsförberedelserna gick bra, jag hade brudklänningen på mig, håret och sminket var fixat och nu skulle jag bara gå på toaletten för att uträtta mitt behov.

När jag gick förbi rummet där Tommy höll på och byta om, stannade jag till eftersom att de flesta av mina familjemedlemmar var där och pratade saker som man inte trodde att just de skulle prata om. De pratade ivrigt om saker som jag inte visste om, alltså de talade bakom min rygg. Hur kunde de göra så? Det som jag hörde var knark, svarta affärer, våldtäkt, pedofili och en massa andra kriminella saker. De personerna som betyder mest för mig, mamma, pappa, storasyster och Tommy har en massa hemligheter för mig. Jag blev jätteledsen för detta, men jag måste hämnas på dem. När bröllopsceremonin börjar så skall Tommy få sitt straff och alla de andra i kyrkan kommer att tappa andan för de kommer att bli så förvånade.

Jag stod i kyrktamburen och hörde bröllopsmarchen börja spelas. Mina knän darrade och benen kändes som spagetti, men jag tog mod och gick in i kyrkan två meter framåt mot altaret. Där stannade jag och skrek allt vad jag orkade: "Era förrädare som planerar svarta affärer bakom andras ryggar, jag hatare er! Det är slut din svikare och försök inte komma och be om en ny chans för det är slut!"

Jag störtade ut ur kyrkan och stannade inte förrän jag var vid fontänen. Där grät jag så det bara sprutade tårar.

Det som hände efter att jag var vid fontänen kommer jag inte så noga ihåg, men jag kommer ihåg att jag blev kidnappad och lämnad på den här ön av min pojkvän som fick hjälp med kidnappningen av min storasyster, som lurade mig. De lade handbojor och ögonbindel på mig, helt sjuka i huvudet är de, och inte nog med det så drogade de ner mig med någon bensinluktande handduk.

Jag och Tommy hade varit ihop i 7½ år, och detta är tacken jag fick av honom. Här sitter jag och skriver i dej dagboken, alldeles ensam utan mat och dricksvatten.

Båten syns inte längre, men jag vet att min egna familj och fd pojkvän är förrädare. JAG ÄLSKADE DEJ TOMMY, men det du gjorde var att bokstavligen krossa mitt hjärta, och jag som trodde att det skulle bli vi för alltid, men det blev det verkligen inte.

   –HJÄÄÄÄLP, skrek jag hopplöst.

Caroline Slotte


Copyright © 2012 Caroline Slotte


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.