Nu är pengarna slut


RoseMarie Sjöberg
RoseMarie Sjöberg


Mormor har varit på besök några dagar. Hon har tvättat och städat. Druckit kaffe och sladdrat. Bråkat med mamma. Om vad vet jag inte men bråkar gör de ofta. I telefon eller när de ses. De är lika som bär. Brunt hår, bruna ögon och krokiga ben. Löständer.

Skönt att hon åker tänker jag när vi står på grusgången och väntar på taxin. Min bror som är yngre tyr sig till mormor. Tittar med stora ögon på henne. Snällt. Inte jag. Mellan mina ögon bildas en rynka när pannan drar ihop sig på mitten. Mina blå ögon skiftar och får en mörk nyans. Och jag står utanför, ser spelet mellan mamma, mormor och min bror. Som är snäll, foglig och lugn. Begåvad. Ibland springer och spottar han samtidigt som han slår sig på knäna. Men han gör som vuxna säger. Och mormor tycker bara om pojkar.

Nu är pengarna slut, säger hon och kliver in i taxin. Strax innan ger hon min bror tio kronor och taxin far i väg, försvinner i vägdammet mot stationen och väntande tåg.

Jag sträcker ut tungan så långt jag kan och får den inte tillbaka där den ska vara.


RoseMarie Sjöberg

Beställ RoseMarie Sjöbergs bok.

Se hennes blogg här - RoseMarie Sjöberg.


Copyright © 2013 RoseMarie Sjöberg


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.