Peter Larsson


Vem är jag egentligen?
Peter Larsson, peterlarsson

"Tack Peter! Jag önskar dej och din familj en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Du är en underbar människa! Jag är glad att du förgyller livet för så många. Jag är en av dom. Tack för att du tar dig tid och bryr dej. Hälsningar/ M"


"Jag vill bara förklara att du är en fantastisk vän. Jag fick kontakt med dig efter att jag separerat från min sambo. Sedan dess har du varit mitt stöd. Du har oförtröttligt läst mina mail om mina vedermödor tillbaka till livet och arbetet. Jag är oerhört tacksam för min kontakt med dig och du har gett mig en grundtrygghet. Du är fantastisk! Birgitta, Trelleborg"Till mina kära barn, underbara föräldrar, släktingar och vänner!

Min tanke med denna presentation är att ge en bild av vem jag är och vad jag vill. Vem är Peter Larsson? Vad är det som driver honom?

Jag ser mig själv som en vanlig kille med en stark vilja och bestämda åsikter i vissa ämne.

Älskar människor och hatar orättvisor - så kan man kanske lite drastiskt sammanfatta min livssyn. Mänskliga rättigheter ligger mig mycket varmt om hjärtat.

Feghet, åsikter, skvaller och fördomar är förödande, tycker jag. Jag beundrar modiga människor som vågar öppna sina ögon och själv titta efter. Människor som vågar stå för sina åsikter, trots att de kanske är rätt ensamma. Mänskligheten bör vara mycket tacksamma mot sådana personer.

Respekt, hänsyn och att värna om de mänskliga rättigheterna är oerhört viktigt.

Jag drivs och uppmuntras av alla lovord och mails från läsarna. Det är verkligen underbart att hjälpa andra människor!

"Jag vill tacka dig peter för din hjälp och de tips du givit mig. Jag kan informera nu att jag har börjat att läsa böcker om personlig utveckling, jag har även börjat lyssna till ljudböcker som olika personer som sysslar med personlig utveckling har gjort. Nu när jag fått upp ögonen för det här så inser jag att det finns fantastiskt mycket kvar att lära, så jag fortsätter på det här spåret.
Jag tackar dig och hoppas att du fortsätter att hjälpa människor".

Vem är jag?


Peter U Larsson, peterularsson

Stolt fyrabarns-pappa, inbiten motionär och friluftsmänniska. Älskar naturen!

Hade stor tur och fick fantastiska föräldrar!

Jag älskar mina barn som nu är vuxna och utflugna ur boet.

Försöker vara ute och röra på mig så ofta jag kan. Tycker mycket om naturen, djur, växter och trädgård.

Flitig fotograf och intresserad av hantverk i olika former.

Älskar att läsa och skriva. Planerar att sätta mer fart och liv på mitt musikintresse.

Till mina barns stora förtjusning har jag även börjat linedansa den sista tiden. Där finns det en del små detaljer att slipa på.

Jag är engagerad i humana frågor och mänskliga rättigheter. Älskar att hjälpa andra människor.

Tycker att vi alla är ansvariga att göra något åt situationen i världen. Många människor far illa och lever i svält och misär.

Även i Sverige mår många människor dåligt. Ca 1 miljon människor går på psykpiller och 50 000 elchocker ges varje år av psykiatrin. Vi är bäst i världen på elchocker! Mängder av människor begår självmord varje år i Sverige. Man kan undra var detta skall sluta. Psykiatrin har helt klart misslyckats.

Människor måste bry sig mer om varandra.

Medlem i Amnesty och Röda Korset. Medlem och aktiv i Kommittén för Mänskliga Rättigheter, Scientologikyrkan och Södra Sveriges frivilligpastorer.

Läs mer här. Se även här.

Vad är det som driver mig?


Peter U Larsson, peterularsson

"jag vill också säga att det är helt otroligt att det finns en sådan person som Du som har tid och lust att ge hjälp iform av vägledning till alla dem där ute som är vid behov. tack för att Du finns! N.H"

Vad driver mig? Varför lägger jag ner alla timmar som jag gör?

I grunden är det att hjälpa mina medmänniskor till ett bättre liv. Många människor lider och mår dåligt i världen och i Sverige.

Jag startade min blogg och mina hemsidor för att:

  • Skriva och få kontakt med människor.
  • Lägga fram min syn på saker och ting. Protestera mot det jag tycker är fel och orättvist.
  • Lyfta fram sådant jag ser som positivt.
  • Informera om alternativa lösningar och råd som jag tycker är förnuftiga.
  • Lyssna och ge råd till dem som kontaktar mig.

"Detta var fn det bästa jag läst! TACK!! Underbart att höra att det finns kvar åtminstonde någon i denna galna värld som tror på kärlek ..önskar att det fanns fler som du, och hoppas verkligen att dessa åsikter ska spridas och få fler att se sanningen! Emma"

Jag är stolt över dessa resultat!


Peter U Larsson, peterularsson

Nedanstående är jag stolt och glad över att jag har åstadkommit. Framförallt är jag otroligt nöjd med att andra människor har haft nytta av mitt arbete.

Jag har kommit i kontakt med många underbara människor!

Artiklar om mänskliga rättigheter


"Vill bara tacka och hålla med. Vi har haft stor användning av materialet inför min dotters prov om määnskliga rättigheter. Fia"

En av grunderna i alla mänskliga relationer är FNs grundläggande mänskliga rättigheter. Framtagna av FN efter det fruktansvärda andra världskriget.

De mänskliga rättigheterna är något vi dagligen måste arbeta med. Vi måste arbeta med dem på alla nivåer i hemmen och i samhället.

Skolan borde lära ut de mänskliga rättigheterna från första klass och uppåt på ett praktiskt och pedagogiskt sätt.

"Hej! Skriver ett arbete om hurvida religion kan stärka respektive kränka de mänskliga rättigheterna. Din sida gav mig inspiration att fortsätta skriva. Bra sida! L.T"

Läs mer här.

Peter U Larsson, peterularsson

Diagnoser och neddrogning av våra barn

"När man gogglar runt på begreppet ADHD så verkar det nästan som om kritik mot diagnosen knappast längre finns! Det känns skönt att hitta någon sida där viss skepsism fortfarande existerar. Det verkar som om alla köpt konceptet. Värre än häxprocesserna på 1600-talet och skönt för skola, samhälle och föräldrar att bli helt anvarsbefriade. M.O."

Jag är mycket upprörd över att många barn stämplas nuförtiden med olika "diagnoser" och sätts sedan på olika psykdroger. Vissa skolor talar om att 40% av eleverna har diagnoser!

Någonting är mycket fel när vi drogar ner våra barn istället för att hjälpa dem.

Det låter kanske väldigt drastiskt, men det finns ingen ursäkt i världen att stämpla barnen med dessa diagnoser och sedan sätta dem på tabletter och piller. Det finns alternativa, förnuftiga och naturliga lösningar man kan använda istället! Se mina artiklar.

"Jag håller fullständigt med!! Allt du förespråkar i din artikel stämmer. Jag har ett överaktivt barn och har kommit fram till samma slutsats som du. Karina"

"Hej ! Jag håller fullständigt med dig och det är helt otroligt att läkemedelsindustrin ska få leka med våra barns liv. Catharina"

Min son har nyligen fått diagnos ADHD. Har tagit Strattera i 3 dagar. Han fick biverkningar redan 1:a dagen, andningssvårigheter, yrsel, illamående och ont i magen. Nu 3:e dagen skrek han och var rädd, sa att fötterna var obekvämma och ville ta bort dom. Sen när han lungnat ner sej, sa han att han inte var rädd egentligen, men fötterna var så obekvämma att han blev rädd. Själv har jag tänkt att det egentligen är samhället det är fel på, varför ska barn vara tvugna å sitta still hela dagarna i skolan. Är vi gjorda för det?/ADHD förälder

Läs mer här.

Peter U Larsson, peterularsson

Diagnoser och olika psykpiller

"Jag litar inte på psykiatrin. Har själv blivit behandlad i psykiatrin med massvis med mediciner som dom gissade till mina problem. Blev behandlad med mediciner som gjorde jag inte kunde prata. Jag är glad över att jag tog mig ur psyket och inte fick andra knäppa behandlingar. Ect vissar ju att psyket har inget annat för sig genom utföra behandlingar som borde inte existera. Såg programmet i svt play uppdrag granskning. Värsta av allt är att bli behandlad av psykiska problem och ingen vill lyssna. mvh jenni"

Man räknar med att uppemot 1 miljon svenskar går på någon form av psykpiller. Människor stämplas med olika "diagnoser". Det finns nu hundratals olika "diagnoser" för att märka varenda svensk som mentalsjuk. Läkemedelsindustrin och psykiatrin jublar. Undrar hur patienten mår.

Fick patienten hjälp - jag menar då grundläggande och långsiktig hjälp - med sina problem?

Patienten fastnar ofta i en karusell av "diagnoser", psykpiller, byte av psykpiller, byte av doseringar, biverkningar, beroende, byte av psykpiller ... som slutar med elchocker eller lobotomi!

Ja, jag är väldigt kritisk mot psykiatrin och anser att den har misslyckats. Trots alla miljarder som pumpas in till psykiatrin år efter år.

Människor behöver en human, medmänsklig vård istället. Inte diagnoser, psykdroger, elchocker, lobotomi och hjärnoperationer.

"Mycket intressant sida. Måste säga att jag blir glad när jag får se att det är fler som är inne på samma spår. Läkemedelsföretagen gör allt för att dölja den bittra verkligheten. Mattias"

Läs mer här.

Peter U Larsson, peterularsson

Hundratals kommentarer på min protestlista mot den ökande användningen av elchocker i Sverige!

"Jag är EN AV DOM; som har behandlats med ECT. Jag ville inte, men tog jag inte emot den hjälpen så skulle jag inte få någon hjälp alls sa de. Jag visste inte om allt detta som jag nu vet. Man sade att man får minnesluckor efter denna behandling, men minnet kommer att komma tillbaka inom ca 1 år. Det är snart 5 år sedan behandlingen nu och min man får ständigt påminna mej om t.ex. en person vi träffar vem det är, (kan vara någon jag umgåtts jättemycket med). Eller en plats vi varit mycket på som jag inte känner igen. Har missat mycket av barnens uppväxttid, dels p.g.a. depressionen men också av minnen. Mitt liv känns rent utsagt JÄTTE TRASIGT! VAD SKALL MAN GÖRA? JAG KAN INTE FÅ TILLBAKA DET! M."

Psykiatrin i Sverige har kraftigt ökat användningen av elchocker i Sverige de senaste åren. Detta till en punkt där Sverige ger flest elchocker per capita i världen – ca 50 000st. Ett flertal länder ger väldigt lite elchocker eller inga alls.

Tusentals elchocker ges under tvång varje år i Sverige. Elchocker ges i Sverige även till barn, äldre och gravida kvinnor.

Uppdrag Granskning har äntligen ställt psykiatrin mot väggen och fått fastslaget att ”det finns risk för bestående minnesskador” efter elchocksbehandling.

Jag känner personligen flera personer som har blivit förstörda av denna elchocksbehandling. Hundratals andra har skrivit till mig och vittnat om hemska upplevelser. I media har flera personer stigit fram och berättat om sina skador. Jag hoppas många fler vågar göra detsamma!

Hur kan elchocker få pågå när vi vet att det ger skador! Det är dags att vi säger ifrån och sätter stopp för denna inhumana omänskliga behandling. Varför skall Sverige vara bäst i världen på elchocker?

Elchocker bör omedelbart förbjudas till barn, äldre och gravida kvinnor. Elchocker under tvång skall heller inte vara tillåtet.

En oberoende kommitté bör kartlägga alla som utsats för elchocker de sista åren.

"Underbart att du har skapat en protestlista. När man ser bilder och inspelningar på folk som får elchocker så kan man inte annat än rysa. ECT – nej tack. JM"

"Konstant tryck i huvudet sedan jag vaknade efter den första ECT, den gör mej galen. Minnesluckor. Närminet är dåligt. Maniska beteende, kännslan av att jag är galen efter alla ECT behandlingar. Spärren att bromsa ilskan är borta. Jag fungerar inte på samma sätt som innan ECT. Personlighetsförendring."

Läs mer här. Se även här.

Peter U Larsson, peterularsson

Artiklar om porr

"Hej Peter! Jag tycker att din artikel är mycket bra skriven. Du tar upp dilemman om att porrindustrin förstör ungdomar men såväl vuxna. Du är en modig man som vågar stå för vad du säger, och det finns många män som har mycket att lära av dig. Nora"

Mina artiklar om porr har upprört, hjälpt och engagerat mängder av människor i Sverige. Knappast någon har varit oberörd.

Det är kanske dags att hantera porrindustrins brott mot de mänskliga rättigheterna.

"Tycker som flera andra skrivit här ovan att det känns bra att se att en karl faktiskt skriver kritiskt om porr. Du är en bra och viktig förebild för andra män, som kanske inte törs tycka illa om porr eftersom ”det skulle verka omanligt”! Tack för dina tankar! Maria 24"

Läs mer här.

Peter U Larsson, peterularsson

Hur man kan må bättre

"Stort tack för ditt mail och att jag fick länken till den här artikeln. Jag kan inte göra annat än att hålla med dig i det du skriver. Men en viktig poäng som jag själv märkt spelar stor roll. Det är att man ska lära känna sig själv på djupet. Sluta fly från sig själv, det gör bara ont. Känner man sig själv, vet man även vad som får en att må bra. Jag har själv gjort det i många år och ser nu att det även många andra som gör det. Stort tack för ditt stöd och råd!!"

Jag har lagt ner mycket tid och möda på att sammanställa denna artikel om hur man kan må bättre. Dessa alternativ hjälper om man gör dem noga och långsiktigt.

Detta är ingen artikel för läkemedelsindustrin eller deras försäljare.

Alla människor kan förbättra sitt liv. Det är aldrig för sent att börja om.

Läs artikeln här.

Peter U Larsson, peterularsson

Hur man kan hjälpa sitt barn

"Jag har dock lärt mig väldigt mycket om adhd, mycket tack vare den här sidan och jag tycker att det är oroväckande hur lite som behövs för att små barn ska bli stämplade. Sara"

Med stor respekt och omsorg för föräldrar skrev jag denna artikel.

Här finns många grundläggande, enkla och praktiska saker man kan använda sig av för att kunna hjälpa sina barn.

Det är inte särskilt svårt att hjälpa sitt barn, även om det kan krävas lite arbete och att man lägger om sitt liv. Det är betydligt svårare att trassla in sig i diagnoser, tabletter och piller. Ofta leder detta till ett livslångt missbruk.

Barnen behöver vårt stöd och fulla hjälp!

"Vi tog bort sockret ur barnens kost som ett desperat sista försök att få ner dem på jorden igen och vi fick resultat nästan omgående. 10 dagar senare fick vi det även bekräftat genom dagispersonalen. Sari"

Läs artikeln här.

Peter U Larsson, peterularsson

Mängder av lovord och bekräftelser från läsare

"Jag ska utbilda både vuxna och barn i svenska till hösten (jag bor utomlands) och ditt arbete här är guld värt! Jag har själv funderat på att skriva en arbetsbok som kan användas på lärarutbildningar, för den kunskapen vi fick som lärarstuderande i ämnet var katastrofal!Men du har ju redan arbetet gjort! Jag uppmuntrar dig att höra dig för och få ditt material tryckt, så att ditt arbete kan spridas.Eller på annat sätt göra reklam för din hemsida så att fler hittar hit.Jag är övertygad om att fler lärare skulle uppskatta detta."

Jag är mycket stolt och glad över alla människor jag har kommit i kontakt med. Hittils har jag lyckats svara på alla mails.

Tack för allt beröm och fina lovord!

Det är dessa som håller mig igång!

"Hittade verkligen din sida i rätt tid och är mycket tacksam för ditt svar! Kommer att följa din hemsida framöver."

Läs mer här. Se även här.

Peter U Larsson, peterularsson

Hemsidor inom svensk grammatik

"Hej! min son har alltid haft svårt för att läsa och skriva, men är oerhört verbalt begåvad och intresserad av att uttrycka sig i språklig form. Men läxorna har varit en pina - ända till nu (när jag hade en läxa i satsdelar att ta mig igenom med honom efter en krävande arbetsdag) då jag äntligen hittade din sida. Så överskådlig! Så informativ! Så pedagogisk! Trots trötthet och initialt motstånd, hade vi en väldigt trevlig stund med svenskläxan.TACK!!"

På något sätt har vi fått ihop ett arbete om svensk grammatik på internet. Hur det gick till kan du läsa om på sidorna. Vi ligger nu etta på Google på flera nyckelord som: ordklasser, satsdelar etc. Mängder av besökare varje dag! Fantastiskt!

Vi har även hjälpt mängder av människor med deras frågor.

"Hej Peter! Jag är lärare på en högstadieskola. Jag undrar om jag kan få använda mig av ditt fantastiska arbete gällande "Grunderna i svenska språket." Min tanke är inte att dela ut ditt arbete till eleverna, utan tanken är den att jag själv ska använda mig av exempel ur ditt verk, då jag har undervisning med enskilda eller ett fåtal elever. Hälsningar L. E."

Läs mer här. Se även här.

Peter U Larsson, peterularsson

Över 1000 kommentarer på min personliga blogg

"Vill verkligen TACKA för ditt enorma engagemang! Du verkar vara en riktig eldsjäl. Önskar Dig en Glad Påsk! Sanna"

För ett tag sedan passerade jag över 1000 kommentarer på min personliga blogg. För mig var detta en stor milstolpe.

"Hej Peter! Tack för ditt fina initiativ! Anna"

Läs mer här.

Peter U Larsson, peterularsson

Över 1200 unika besökare per dag på mina hemsidor

"Äntligen någon som fått upp ögonen! Kinne"

Fantastiskt! Jag är stolt och glad över antalet besökare som jag har på mina sidor. Varje dag!

Var skall detta sluta!

"Herregud vad bra skrivet! Anna"

Läs mer här.

Peter U Larsson, peterularsson

Mina hemsidor:

Framtida hemsideprojekt:

  • Svensk grammatik
  • Svensk meningsbyggnad
  • Grundläggande svenska ord
  • Svensk grammatisk ordlista
  • Svensk grammatik - testa dig!

Publicera dig på mina hemsidor

Jag söker fler samarbetspartners och skribenter. Kontakta mig så lägger vi upp ett samarbete.

Läs mer här.

Peter U Larsson, peterularsson

Stort tack!

Stort tack till alla som har stöttat och hjälpt mig på olika sätt.

Ni vet alla vem ni är.

Tack till mina underbara föräldrar, fantastiska barn och hängivna vänner.

Tack alla alla fina lovord och beröm från läsarna.

Den största glädje som finns i livet är att skapa och att hjälpa andra människor!

Välkommen att kontakta mig!

Varma hälsningar,
Peter, fyrabarns-pappa, medmänniska, medlem i Amnesty, Kommittén för Mänskliga Rättigheter och Röda Korset.

www.peterularsson.se


Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson

Peter U Larsson, peterularsson


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.