Min sons hjärtoperation


Halez Al Kassab
Hej! I dag ska jag berätta om hur min son, som hade hjärtsjukdom, blev opererad i Sverige!!

När vi kom till Sverige var det maj månad och vi tog vår sjuke son till Karolinska sjukhuset. Alla som jobbade där började direkt behandla honom på ett fantastisk sätt och planerade för att remittera honom vidare till Lund för att bli opererad där!

Då ingen i familjen kunde svenska fick vi hjälp av arabiska tolkar, när vi sökte vård. När läkarna bedömde att min son skulle bli remitterad till Lund för att bli opererad, fick min son och hans pappa åka med taxi och sedan med flyg tur och retur till Malmö. Det var en överraskning för oss. Alltså vi blev chockerade av beskedet vi fick angående sonens resa fram och tillbaka till Malmö. Hur kan en taxichaufför veta var vi bor? Hur skulle de på flygplatsen veta vem min son är? För det tredje hur skulle taxichauffören i Malmö känna till min son? Alltså vi visste ingenting om datasystemet, personnummer och journalföring. Allt var helt nytt för oss!!!

(Innan jag fortsätter berätta om min sons resa, ska jag berätta en roligare sak som hände mig första veckan i Sverige. Första veckan i Sverige fick vi post och det var om valet i Sverige. Då ringde jag min syster och frågade henne hur statsministern kunde veta var vi bor och skicka oss valets erbjudande. Jag lovar dig att min syster skrattade åt mig och förklarade om datasystemet och personnumren. Fast då var det inte lätt att riktigt förstå det!

Nu ska jag fortsätta berätta om när de åkte till Malmö för operation. På morgonen vid åttatiden kom taxin hem till oss och tog både min son och hans pappa till flygplatsen i Bromma där de flögs de direkt till Malmö. Från flygplatsen i Malmö blev de körda av en taxi till ett hotell som till hörde Malmösjukhuset. Min man påstod det då.

Efter kontrollen blev min son opererad. Hans operation varade i 14 timmar. De där 14 timmarna kändes som jag var inne i ugnen och blev grillad.Till slut ringde hans pappa och sa att det gått bra med operationen.

De var där en månad och när de skulle åka tillbaka förberedde jag en säng till min son. Jag trodde han skulle komma hem med massor av kopplade apparater efter den stora hjärtoperationen. Men när min son kom blev jag chockerad igen. Han var alltså en helt ny människa, som var nästan frisk och kunde gå, äta och till och med leka och cykla. Oj, vilken underbar överraskning! Ingen hade faktiskt anat detta. Gud och den fina svenska vårdens änglar gav min son nytt liv.Det är något jag aldrig ska glömma i hela mitt liv! Ha det så bra !!


Halez Al Kassab


Copyright © 2013 Halez Al Kassab


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.