Sweatshop


Sophia Perez
Det är kallt ute. Jag letar efter Bergsgatan 29 och ser äntligen där det står Mazetti Kulturhus. När jag närmar mig dörren så finns det flera alternativ på porttelefonen. Jag trycker där det står Danskontor och väntar. Plötsligt piper det! Dörren öppnar jag med kraften av min hand och värmen slår mig som en välsignelse i kyrkan. En stor hall med mycket reklam av olika danserbjudanden och fitnessprojekt, som kan erbjudas till förmånliga priser, välkomnar mig.

Jag ser ingen skyltning på någon av dessa fyra våningar om var Sweatshop kan vara. Får titta in på varje våning tills jag hittar det. Känner mig lite lustig eftersom det är min första gång här och förväntningarna är höga.

"De är säkert vältränade tjejer som kommer att se på mig från topp till tå och se direkt att jag inte passar in i deras träningspass", tänker jag.

Den sex meter långa trappan i slutet av hallen verkar plötsligt så mycket längre. Jag drar min bedövade kropp framåt, upp för trapporna då mina ben är fortfarande röda av den bitande kylan. När första våningen beträds, på min högra sida, så sitter det en glad brunett på en hög stol med en laptop på bordet framför sig. Hon ler till mig och frågar om jag är här för att träna med sweatshop.

   –Express 18 passet?, försäkrar hon.

Förvånad över hennes fråga, så svarar jag ja, med ett osäkert leende. Personliga uppgifter uppges från min sida och tjejen med det bruna håret anvisar mig till dörren längs ner i korridoren.

Ytterkläder som hänger på de fastskruvade krokarna på väggen är i överflöd. Även så, de 20 par skor som liknar en lavin står utanför träningslokalen. Min jacka smälter in i samlingen och mina skor blir snabbt bara en i mängden. På bänken mittemot klädeskriget, sitter en vältränad tjej och jag sätter mig nervöst ner i mina nya träningskläder. En rosa fladdrig topp som även täcker de svarta tightsen är båda gåvor som jag fått i födelsedagspresent av min svärmor. De sitter löst som det bör på ett otränat kakmonster. Tjejen bredvid mig har dock det minsta tyget för brösten och visar hela sitt sex-pack till magmuskler. Vi säger inget till varandra utan väntar tills dörrarna till helvetet ska öppnas.

Kvinnan, som håller upp de gråa dörrarna, är svettig och ler nästan djävulskt när hon ser mig.

   –Välkomna allihopa! Då kör vi med 5 reps i 5 minuter och det blir 3 set i ökande tempo! 3 Intervaller med 1 minuts paus vardera och ni ska svettas!! skriker tränaren och svingar med sin blonda hästsvans.

Med andra ord så skulle vi göra 5 olika övningar i 5 minuters tid. 3 gånger skulle detta upprepas med endast 1 minut paus efter varje 5 minuter. Jag förstod ingenting vid den tidpunkten och tänkte bara att jag tar det som det kommer. En spegel som fondvägg tar mig med storm!

   –Detta ska ju bli riktigt kul! En motivation som faktiskt är min egen spegelbild! tänkter jag med häpnad!

Så snart musiken började pumpa började vi och nåd var ingenstans i närheten. Tränaren var på hugget och låste in sina grönblåa ögon på mig, den mulliga tjejen med den skrikiga rosa toppen. Den lila yogamattan som jag gjorde armhävningar på, tycktes inte hjälpa mig ett dugg men känslan av att få lite färg på det hela lät som en bra idé när jag valde det vid ingången. Nu har jag både en lila matta och ett linne som fångar tränarens intresse. Jag svettas och jag skriker av smärta pga min uthållighet!

   –Jag SKA klara detta! tjuter jag och pustar ut när de 18 långa minuterna har gått.

Svettig och har ont i varenda kroppsdel som om en elefant fått vara min massör för en dag. Utmattad, tar jag på mig, mina "en i mängden" skor och går nerför trappan. Jag stänger mitt blixtlås till jackan och går ut återigen till kylans käkar. Jag promenerar hem med mina muskelsträckta ben, likt en pingvin. Jag märker att jag har ett förnöjt smil på läpparna trots det blåsiga vädret och kan inte hålla mig från att titta bakåt.

   –Express18, uttrycker jag med höjda ögonbryn.

Förhoppningar av att jag en dag kan vara tjejen på bänken med magtröjan och sexpacket!

Jag längtar redan tillbaka...måste bara komma ihåg att värma upp kroppen till nästa gång.

Sophia Perez


Copyright © 2012 Sophia Perez


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.