Agnes


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
Agnes bor i Stockholm. Hon har alltid blivit retad och slagen. Men hon har en kompis han heter Alex men han lossas som om han inte känner Agnes i skolan för han vill inte bli mobbad.

Varje gång Agnes går i korridoren så hör hon folk som säger fula ord och skrattar, och när hon cyklar hem från skolan cyklar folk efter henne och skriker åt henne.

Men Agnes mamma vet inte att hon blir mobbad, hon tror att Agnes har det bra i skolan, men det har hon inte.

När alla blir bjudna på fest så är Agnes inte bjuden, eller hon får en inbjudan men när hon väl kommer dit blir hon utslängd.

Varje dag Agnes går till skolan så är hon rädd att hon ska bli slagen av de andra i skolan.

Men en dag när Agnes var i skolan så kom en mobbare som skulle slå henne men då kom Alex och sa "Du får inte slå Agnes, hon är precis som alla andra här. Tänk er själva hur det skulle vara att bli mobbad av alla man möter, hur kul skulle det vara?"

Sen den dagen har ingen mobbat Agnes och alla har varit snälla mot henne.

Gunnel Nilsson


Klassens hemsida - läslust.se


Copyright © 2013 Gunnel Nilsson


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.