De tre bästisarna


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
Isabel var på väg till skolan när han mötte sina bästa vänner, Linnea och David.

  – Hej, sa Isabel.

  – Hej, svarade Linnea David svarade med en nick.

Isabel var lång till växten och hade ljust hår och var för det mesta glad till humöret. Linnea var inte lång men absolut inte den kortaste av tjejerna i deras klass. Hon hade alltid mörka kläder även på sommaren. David var rödhårig och hade fullt med fräknar i ansiktet och på armar och ben. Han brukar därför kallas för "moroten", på skoj, av Isabel och Linnea. De tre hade varit bästisar ända sedan dagis och brukade göra nästan allt tillsammans. Det fortsate sin väg under tystnad.

Isabel var ganska säker på att de tänkte på ungefär samma sak. Det hade börjat en ny tjej i deras klass som hette Johanna och som inte alls var trevlig! Hon sa en massa elaka saker till folk som man kunde bli väldigt ledsen för. Isabel tänkte att det på sätt och viss var mobbning även fast det bara var med ord.

Lärarna hade inte märkt någonting så därför hade Isabel, Linnea och David bestämt att de skulle ta det här i egna händer!

  – Vi gör det efter lunch, sa Linnea och bröt tystnaden. Isabel hade fått rätt de andra tänkte på samma sak.

  – Varför då, undrade Isabel.

  – Ifall om Johanna har ändrat sig idag, svarade Linnea.

  – Det tror jag inte, sa David men föralldel vi kan göra det efter lunch.

När de kom till skolan upptäckte de att David fick rätt. Johanna hade inte ändrat sig. De tre bästisarna trodde aldrig det skulle bli lunch, men till slut blev det lunch och sedan lunchrast.

De gick direkt till lärarrummet. David knackade på dörren. Ingenting hände. Han knackade en gång till, hårdare den här gången, ingenting hände. De var precis på väg att gå när dörren öppnades. I dörröppningen stod en lång man som såg lite läskig ut men bästisarna visste att han var snäll.

  – Vad vill ni då, undrade han.

Och så började Isabel, Linnea och David att berätta hur allt låg till. Deras lärare lyssnade allvarligt till allt som sades.

När de hade berättat klart, sa han allvarligt: "Det var bra att ni berättade det här, jag ska självklart göra något åt det. Tack ska ni ha."

Efter det var Johanna mycket sjystare mot alla och alla hade det bra sen!

Sofia Benczy


Klassens blogg - läslust.se


Copyright © 2013 Sofia Benczy


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.