En gång bodde jag i Tunisien


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
En gång i tiden bodde jag i Tunisien, alla gillade mig där. Alla sa: "Hej!, hur mår du?" "Vad fina kläder du har!" "Vad fin du är!"

Jag kände mig trygg där.

Men förra året så flyttade jag till Sverige och skulle börja skolan. Första dagen så tittade alla direkt ner på mig och mobbade mig och sa: "Vad ful du är!" "Äckel!" "Vad fan har du för kläder!"

Det var det värsta jag vart med om. Sedan lovade jag mig själv att aldrig gå till skolan mer, aldrig.

På morgonen vaknade jag av att mina föräldrar försökte väcka mig, Sedan pratade jag med dem om vad som hade hänt igår och att jag inte ville dit igen och att jag ville hem, till Tunisien.

Då behövde mamma förklara att vårt hem var Sverige nu och inte Tunisien.

  – Skynda dig till skolan nu och säg till fröknarna om någon är dum, sa mamma.

När jag kom till skolan så var alla på mig direkt på mig och kommenterade att jag var ful och sånt.

Dagar, veckor, och månader gick tills en ny kille i klassen gick fram till mig och sa: "Hej! Vad heter du? Jag heter Olle."

Jag blev förvånad fast samtidigt glad, äntligen en som förstår hur man ska uppträda mot någon och förstår ens känslor. Men jag visste inte vad jag skulle svara, fast jag svarade blygsamt: "Hej!"

Olle frågade mig jättemånga frågor; jag hörde inte alla men jag hörde en av dem: "Vill du vara med mig idag efter skolan?" Jag blev överlycklig, det var nog en av det bästa dagen i mitt liv.

Nu så är Olle min bästis och jag är inte mobbad längre.

Ludwig


Klassens blogg - läslust.se


Copyright © 2013 Ludwig


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.