Den dagen jag blev mobbad


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
Måndag 23 februari

När jag vaknar på natten har jag jätteont i magen. Just det jag heter Erik och blir utsatt för mobbing. Mamma och pappa vet inte att jag blir mobbad. Jag vågar inte berätta för då kommer alla i skolan kalla mig skvallerbytta. Jag mår inte bra en enda gång på hela dygnet.

Nästan alla i min klass kallar mig för tönt, fjant och idiot. I morgon får vi en ny i klassen. Han heter tydligen Karl och han har varit på besök och verkar vara snäll.

Tisdag 24 februari

När jag går till skolan kommer två som går i klassen över mig. De cyklar om mig och kallar mig för loser. På rasten så spelar vi fotboll. Karl är jättebra på fotboll. När vi ska välja så brukar jag bli vald sist eller oftast väljer ingen mig. Men idag valde Karl mig och då blev det roligare att spela fotboll.

  – Hej vad heter du? Sa Karl med mjuk röst efter skolan.

  – Jag heter Erik.

  – Okej! Du verkar snäll. Kan vi vara nu?

  – Ja! Visst. Vad kul.

Vi gick hem till mitt. Precis kvällen innan hade mamma och pappa fått veta att jag blev mobbad. De blev överraskade när jag kom hem med Karl. Vi gick upp på mitt rum och spelade på datorn. Vi spelade ett spel som även Karl hade och heter Battlefield 3.

Senare när Karl kom hem så ringde han mig och undrade om vi skulle fortsätta spela. Vi spelade nästan hela natten men mamma kom och sa att jag skulle gå och lägga mig. Vi hade pratat på Skype hela tiden som vi spelade.

Innan mamma sa god natt berättade hon hur glad hon var att jag fått en kompis.

  – God natt, sa mamma.

  – God natt, sa jag tillbaka, trött.

Philip Olofsson


Klassens blogg - läslust.se


Copyright © 2013 Philip Olofsson


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.