Ida


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
Klockan ringer, det är morgon. Jag vill inte gå till skolan. Igår blev jag slagen, det gör så ont. Men jag måste, jag är tvungen att gå. Jag klär på mig kläder, borstar håret och släpar mig ned för trappan. Jag sätter mig vid bordet och brer min macka.

  – Vad är det, frågar mamma.

  – Inget, sa jag med ett suck.

Jag äter upp går och sätter på mig mina skor och min jacka. Sedan öppnar jag dörren försiktigt och stänger den lika försiktigt. Jag går sakta till bussen och missar den nästan. När jag går på bussen börjar alla fnittra så jag sätter mig längst bak.

När bussen stannar känner jag att jag inte vill gå ut. Mobbarna står och viskar. De viskar säkert om mig tänker jag och går upp för trappan. Sara står och håller upp dörren för Mia men när jag kommer går dörren igen. Då kommer Molly och öppnar dörren åt mig.

  – Tack, sa jag glatt och log.

Hon ler och går och jag bredvid henne, hon börjar prata med mig. Jag tyckte vi kunde vara vänner så jag frågade om vi skulle vara det.

  – Visst, sa Molly glatt.

Efter lektionen var det rast, nej tänkte jag. Sedan går jag ut och ställer mig i ett mörkt hörn på skolgården. Jag hör någon skrika "Ida".

  – Ja, skrek jag.

Det är Molly hon springer mot mig. Då kommer mobbarna de säger taskiga saker till mig, de slår mig i magen. Men då kommer Molly. Hon står med händerna mot mig och mobbarna, hon är så sur.

  – Sluta! Sluta! Låt Ida bara vara ifred, snälla, sa hon.

De slutade, hon har med vår lärare. Mobbarna får gå med läraren in igen. Samma dag ringer läraren till deras föräldrar och pratar med dem.

Sen dess har jag aldrig blivit mobbad igen, jag är så lycklig nu och jag och Molly är bästisar.

Maya Holmstedt


Klassens blogg - läslust.se


Copyright © 2013 Maya Holmstedt


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.