Joakim och hans dag


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
Hej. Jag heter Joakim och är 11 år. Varje morgon när jag är på väg till skolan kommer Jack och några andra mobbare och säjer massa taskiga ord. I bland är det: "Vilka fula kläder du har i dag", "jäkla mongo" eller "jäkla äckel".

När jag hör de här taskiga orden känns det som om jag skulle vilja gå fram och slå till dem. Magen känns som en stor gråsten och jag håller på att spy.

En dag när jag kom hem från skolan sitter mamma vid bordet och dricker te. Hon berättar att vi måste flytta för att hon har fått ett bra jobb i ett annat land. Hon beklagar för hon tror att jag har många vänner här men inom mig känner jag hur det bara bubblar av glädje.

En vecka senare på min nya skola.

I dag när jag gick till skolan kom några från min klass och pratade med mig och sa massa snälla ord och gick med mig till skolan varje dag och jag tänker allt är mycket bättre här.

Alltid efter skolan går jag och mina kompisar till fritids eller går vi och spelar fotboll för jag och mina kompisar älskar att spela fotboll.

Anton Appelquist


Klassens blogg - läslust.se


Copyright © 2013 Anton Appelquist


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.