Kära dagbok!


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
Som du vet har jag blivit mobbad i ett år. De som mobbar mig brukar säga hårda och elaka ord till mig. De orden gör väldigt ont i hjärtat. De brukar samlas i en ring runt mig och slå mig.

Jag har flera gånger kommit hem helt blå. Jag har inte sagt något till mina föräldrar. Fastän jag vill säga så kan jag bara inte för att jag tror att jag kommer bli ännu mer mobbad.

Jag har en kompis men han är inte min kompis längre. Han mobbar också mig.

När de började mobba mig för ett år sedan så ville jag hela tiden att han skulle säga emot mobbarna men det gjorde han inte. Han började hålla med mobbarna.

Jag tycker att en äkta vän måste hjälpa sin vän om hen blir mobbad.

Men igår hände något så underbart att jag inte kan beskriva det. En tjej och en kille sa "Tja, grabben" till mig. Jag blev så glad.

Idag i skolan vågade jag säga emot mobbarna och de slutade att mobba mig.

När jag berättade för mina föräldrar blev de lite sura för att jag inte hade berättat tidigare. Men de blev också glada att det inte hade hänt något allvarligare.

Nu har jag fått massa nya vänner och har den bästa tiden i mitt liv.

Pelin


Klassens blogg - läslust.se


Copyright © 2013 Pelin


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.