Mobbning


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
Det var en gång ene kille som hete Erik. Han var 10 år och gick i Amajskolan. Erik var den enda i klassen av killarna som gillade hästar. Därför blev han mobbad med ord och teckningar. De andra killarna kallade han för hästprinsessan och gjorde fula tekningar på han och hans favorithäst.

Erik pratade mycket hemma med sina gosedjur om hur kompisar ska vara . Han säger att en vän ska vara snäll, omtänksam, rolig och hjälpsam. I skolan så mobbar en kille han som heter Tor han har 2 små tjocka "slavar". Eddie och Kasper, de gör bara tjänster åt han för att dom ska vara kompisar.

Skolan har börjat Tor kommer fram och säger: "Vad gör du här nörd? Du borde vara hemma och leka med dina gosedjur".

Då blir Erik ledsen och springer till fröken och berättar vad Tor sa. Fröken blir jättearg och ger Tor en kvarsittning. På kvarsittningen ska fröken prata om hästar.

Efter kvarsittningen så kommer Tor fram till Erik och säger: "Förlåt".

Han säger även att han tar tillbaka allt han har sagt om hästar mot honom. Tor berättar att han ska börja rida och om Erik vill hjälpa honom.

Då frågar Erik om han vill följa med till stallet och rida, det vill han. Efter den dagen var Erik och Tor bästa vänner och pratade hela tiden om hästar.

Eddie och Kasper blev mycket förvånade och började vara snälla mot alla för att Tor hade lämnat dem.

En vecka senare så fylde Erik år han blev 11 äldst i klassen blev han då. Han ska bjuda alla på sitt kalas.

Eriks kalas blev jättebra - han fick ett ridspö!

Astrid


Klassens blogg - läslust.se


Copyright © 2013 Astrid


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.