Om mobbning


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
BFF betyder "Best Friends Forever" eller "Bästa vänner för alltid" på svenska.


Hej, jag heter Matilda Örn och är 13 år men om 1 månad är jag 14 år. Min BFF heter Whitney, vi har varit bästisar sedan ettan men nu går vi i åttan och allt är helt annorlunda… Du ska få se den senaste månaden i min dagbok.


Kära Dagbok!

23/3-2012 torsdag kl. 21.30

Idag fick vi veta att det skulle börja en ny tjej i vår skola. Tjejen som ska börja heter Liz Mattenson. Jag och Whitney tycker att det skall bli jättekul med en ny tjej i klassen! Längtar tills den 20/4, då börjar hon.

Hej då?


Hej kära dagbok!?

11/6-2012 kl. 21.49

Jag och Whitney hade bestämt att vi skulle vara idag som jag sa igår. Men när jag frågade henne idag sa hon bara "Nej, det går inte." sedan gick hon, så har hon sagt mycket sedan Liz började i vår klass. Jag vet inte vad jag har gjort Liz och Whitney men hon säger hela tiden så fort jag kommer nära "Idiot, se dig för!", "Men gud vad fula kläder!!" eller "Äckel" det är bara några av de meningar hon slänger ur sig. Whitney bara tittar på och skrattar åt mig nu. Idag förstod jag varför. Det är för att Liz är hennes bästis nu…

Hej då D:


Hej kära dagbok!?

22/6-2012 kl. 22.01

Idag frågade jag om jag fick vara med Liz och Whitney (som alla andra dagar) men som vanligt fick jag bara svaren "Nej, vi är inte med nördar som dig. och "Du är för ful för att vara med oss.". Så har nästan alla i min klass börjat säga åt mig, jag vet inte vad Liz och Whitney har sagt till dem men det är något dumt… Men alla i min familj (och alla som fortfarande är mina vänner) säger att jag är söt och snygg. Jag är ju 1, 70 cm lång, smal (jag väger bara49,3), mitt hår är guld och brunt färgat som går ner till svanskotan och jag har mörka bruna ögon. Nästa alla jag känner säger att jag borde bli modell när jag blir stor. Och jag tror på mig själv!

Hej då??


Heej Kära dagbok!

9/7-2012 kl. 22.39

Idag fyller jag 15 år!!! I morse kom Liz fram till mig och sa att jag var en psykisk cpidiot utan anledning. Senare kom Whitney fram till mig och sa att jag var ett fnask och att jag var asful, då sprang jag där ifrån medan jag kämpade mot gråten. När det var rast satt jag själv på en bänk, men efter halva rasten kom en tjej fram till mig hon hette Sara Svensson. Hon gick i samma klass som mig men vi hade aldrig varit nära vänner men vi brukade bara säga hej till varandra (av en ren vana). Hon berättade för mig att de var taskiga mot henne också och att de bara var taskiga mot mig för att de hade det jobbigt hemma och att de var avundsjuka på mig för att jag var snyggare, sötare, smartare, snällare, att jag fick mer saker och att jag har mycket mer pengar. "Men jag har bara dyra saker och mycket pengar för att jag var duktig i skolan, jag har de bästa betygen!!" Sa jag till henne, Men hon sa bara "De får inte lika mycket saker för att de inte är så duktiga, i vissa ämnen får de F. De slösar bort alla sina pengar hela tiden så de är inte lika rika." omg!! Kl. är 23.18 måste gåååå!!

Heej då ?


21/10-2012 kl. 21.32

Käraste boken! ?

Hejj är på jättebra humör! Idag fick jag den nyaste IPhonen som har kommit ut alltså en 5:a! Sara har också en likadan. Till femman fick jag typ tjugo skal och skydd till den (10 st var med olika bilder på One Direction och resten med annat). Sara och jag är bästisar och nu vet alla det. Inklusive Whitney och Liz, Whitney säger att jag har svikit henne… Men jag har lärt mig, det går inte att leva samma liv ett helt liv. Om vi hade varit till för att vara bästisar, ja då hade hon inte svikit mig så många och så djupa gånger. Men jag och Sara passar ihop, vi gillar samma saker och sviker inte varandra vad vi än gör. Mitt nya motto är "tjejer, vi är starka, vi är smarta och vi klarar det här hur hårt det än är".

Ps. Vi skall till One Direction`s uppträdande på Friends arena ?? Skall få Se Louis Tomlisson, Harry Styles, Liam Payn, Niall Horan och Zayn Malik!!!!! ? Ska ha deras autograf.

Iza Gerndt


Klassens blogg - läslust.se


Copyright © 2013 Iza Gerndt


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.