Peter


Av en elev i klass 5 på Solbergaskolan i Visby
Jag, Peter kom till skolan jag var jätteglad för att det var min födelsedag.

Jag fyller 10 år idag men när jag kommer till skolan så skrattade alla mot mig. Ingen sa grattis inte ens min bästa kompis.

Alla bara skrattade hela dagen. Ingen pratade med mig. Men när jag slutade så gick jag och skulle ta på sig min jacka. Men den var helt blöt det stank kiss. Så sprang jag hem. Min mamma frågade om jag hade haft en bra dag i skolan.

Men jag sprang upp till mitt rum. Jag var så ledsen sen somnade jag.

Jag vaknade nästa morgon. Det var tyst i huset. Mamma brukar alltid ha radion på. Jag, Peter, gick upp och klädde på mig. Jag åt frukost sen stack jag till skolan. Alla stod och flinade i dag igen hela dagen har alla varit så tysta men dem viskade mycket när det var rast. Sen gick jag på toa. Precis när jag stängde dörren kom alla och hoppade på mig. De dränkte mig i toaletten så jag skrek och skrek.

Då kom mamma och sa att det bara var en mardröm. Men det var min födelsedag. Så jag fick presenter. När jag gick till skolan så var jag inte rädd alla sa grattis till mig.

Också var det den bästa födelsedagen i hela mitt liv.

Måns Östergren


Klassens blogg - läslust.se


Copyright © 2013 Måns Östergren


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.