Juvelberget


Hon dansade om natten med ett leende med sin kusin. Hon satt på en sten när vågorna puttade hårt mot horisontens klippor. Hon grävde med tårna djupt ner i sanden tills hon hittade den lilla skatten. Ett vitt snäckskal formad av ett hjärta. Hon gick runt med skatten i handen längst den lena stranden. Där satt hon och sjöng i solen tills färgen ändrades i sitt hår. Hon säger det finns bara ett liv och man måste vara lycklig. Som kotten har växt på sin stora gran kommer kotten en dag inte att sitta på samma gren mer.

Men sedan kom en hungrig och mager liten Ekorre och han behövde mat. Han behövde äta utav den. Så han klättrade upp och tog ett stadigt tag om kotten. Naturen har nu gjort sitt och han blev mätt och belåten.

Det finns ett berg. Den kallas för juvelberget Det ligger nära Hagaparken och framför fjärilshuset. Där växer alla vilda blommor. De är vita, blåa, lila, oranga och rosa. Några slingrar sig, några har magi i sig, några står rakt mot solen, några lutar sig bakåt och bara njuter av livet, några har fått sig nya kläder. De kallas för knoppar, små gröna knoppar och de kommer också att bli vackra en dag som hon blomman bredvid sig. De väntar på sin tur nu. De väntar på att få bli vuxna. Det är de blommor som följer molnens rörelser och de blommor som följer månen. Jag tror att rosenbuskarna trivs bäst där uppe på toppen. Jag bara vet det för att jag känner rosorna bäst.

Mina minnen av trafiken från ovan var ovanstående vacker tillsammans med den rosa himlen och picknick korgen var halv full ännu och vattnet var redan uppdrucket. Den långa och tunga trafiken skulle förbi Solna.

Nu åker bilarna där än. De åker mot Arlanda och Uppsala.

Jag ska tillbaka till juvelberget. Det väntar på mig idag. Juvel berget är ett av de bästa minnena.


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.