Sommarminnet


Mona Cui
En flicka med vita balett-sandaler kom gåendes.

Det var ett stort mörkt garage. Så mörkt, tyst men behagligt!

Vid långsjön valde hon de vackraste stenarna hon sett och lade det i sin klännings ficka. Här fanns det något oslipat, tänkte hon, så hon började gå mot garaget för att se sig omkring.

Hon hittade ett meckar verktyg som man meckar bilar med, där luft kom ur, så hon satt där hela eftermiddagen och blåste och slipade på sina små stenar. Efter ett ögonblick såg hon att två personer iakttog henne, och då sken hon upp med ett stort leende som en liten solstråle. De älskade att betrakta henne försiktigt, så som man ser på ett oskyldigt barn.

Några meter ifrån fanns hennes älsklings träd, björken. Bredvid den här stora björken fanns en söt gunga. Den bestod bara av en liten trä planka och två fasta snören.

En pojke kom fram och frågade: "Behöver du hjälp att göra fart flicka lilla?"

  – Javisst, det kan du göra, svarade flickan glatt.

Såhär kunde flickan sitta länge och njuta av sin utsikt en vacker solig sommardag.

Vinden blåste mjukt i flickans hår.

Hon betraktade böndernas frukter på det stora odlingsfältet och på de små sparvungarna som var sysselsatta med att bygga sina bon.

Flickan kommer alltid minnas denna vackra plats.

Det här var hennes paradis!


Mona Cui


Copyright © 2013 Mona Cui


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.