Glömskan har sina minnen


Valdor Magnusson
Ålderdomen har sina sidor.En av dem är glömskan. Du känner säkert igen en del.

Du stannar till i hallen och tänker "Vad var det nu jag skulle hämta...? Javisst,glasögonen!" (ibland kan det hjälpa att gå tillbaka till "gå").

Ska du handla mer än tre saker i din matvaruaffär-skriv en minneslapp. Annars kan det gå,som det oftast gör, när du har kommit hem från butiken och har packat upp dina varor: "Tusan också nu glömde jag det viktigaste-mjölken!"

Dörrklockan ringer. Utanför dörren står en granne. Hon pekar mot mitt dörrlås: "Du har glömt att ta ur nyckeln". "Nu igen! utbrister jag,"tack snälla du ...Har du tid att titta in på en kopp med dopp och prat?" "Tack det ska smaka",svarar hon glatt. Ärliga grannar ska man vårda.

Beställer tid till min frisör. Frisören säger:"Jaså, du dyker upp nu?" "Vadå, dyker upp?" "Nja, du skulle ha varit här igår klockan tio". Barberaren småler och fortsätter att klippa sin kund.

Sätter potatisen till kokning på spisen. Slår mig ner i favoritfåtöljen, ögnar i dagstidningen...somnar...telefonsignal... va, var är jag? Jösses! Vad är det som osar? ...Potatisen! Pannan vidbränd, svartbruna potatisar som ser ut som skrynkliga fikon och lukten är så vedervärdig att jag inte törs öppna fönstret, med tanke på vad grannarna ska tro.

Spisincidenten är ingen engångsföreteelse, därom vittnar en stor lapp på insidan av min ytterdörr: Obs! Kolla spis m.m innan du går ut.

Till sist kära du, glöm inte var du har lagt minneslappen.


Valdor Magnusson


Copyright © 2013 Valdor Magnusson


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.