Lugn och ro byttes mot lek och skratt


Valdor Magnusson
På morgonkröken.

Sitter i köket med en kopp kaffe. Ser ut genom fönstret. Himlen är gråmulen. Förutom tidningsbudet och en och annan katt som hastar förbi är det än så länge lugnt i bostadsområdet där jag bor. Gårdens lekredskap står öde liksom de rödmålade bänkarna under träden. De tycks vänta på besökare

.

Förmiddag

Plötsligt svävar molnen mot nya mål, vårsolen tittar fram, och lika oväntat som fiskmåsar dyker upp ur tomma intet, lockade av en brödbit. Gården får liv. Barn och dagmammor anländer och solen ler. Även jag går ut på gården. Slår mig ner på en av de röda bänkarna. Skönt att få vila sina 84-åriga ben (resten av kroppen känns betydligt yngre).

Jag njuter av vårsolens lenande värme och gläds åt barnens sprudlande livslust. Ljust nu sitter grannfamiljens minsting som fastnaglad i en de där designade gungorna i hårdplast med två hål för benen. Han beter sig som en sprattlande hjälplös sköldpaddsunge. Hans storasyster som satte honom i denna situation har totalt glömt sin lillebror. Hon ägnar sin charm åt en av de stora grabbarna och det tycks slå väl ut för han erbjuder henne skjuts på sin nya cykel med stödhjul.

Något av barnen ropar:

  – Ska vi leka kurragömma?

  – Jaaa! Hurra, utbrister de andra.

  – Pelle, vill du vara fasttagare?

  – Javisst!

Pelle ställer sig vid ett träd och börjar räkna medan hans kompisar gömmer sig.

  – Ett, två...femtio! NU kommer jag och tar er!

Pelle får syn på en av flickorna som gömt sig bakom en buske.

  – Aha, nu är du fast Lisa, ropar han.

  – Nä, det är jag inte alls för jag har begärt timeout.

Så kära nutidsföräldrar, blir edra små raringar för besvärliga så begär timeout innan ni råkar utför en blackout.


Valdor Magnusson


Copyright © 2013 Valdor Magnusson


Publicera dig?

Är du intresserad av att publicera en dikt, artikel, novell eller berättelse på dessa sidor?

Du har chansen att nå många läsare då tusentals besöker dessa sidor varje dag. Flera har startat eller utvecklat sig som skribent här!

Se mer info här - publicera dig.

Läsarnas bidrag:SÖKNING GRAMMATIK
Sök här för att hitta!

Anpassad sökning

 
Kom ihåg! Orden, som är indelade i olika ordklasser, och instruktionerna för hur de används – grammatiken med formläran och satsläran – finns endast där för att hjälpa dig att kommunicera med och förstå andra människor.